Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lokalni izbori

Grbin: Pravosuđe u Zadru je 30 godina pod jarmom jednog čovjeka

Zadar: Peđa Grbin i Mario Vučetić održali su konferenciju za medije
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/6
31.03.2021.
u 12:45

Vučetić: Dorh mora preispitati oslobađajuću presudu Kalmeti zbog Tadićevog lažnog svjedočenja

Moramo danas u Zadru govoriti o temi pravosuđa. Danas je DSV donio odluku o suspenziji suca iz Osijeka. Da li nam je doista bio potreban Zdravko Mamić za reformu pravosuđa - rekao je Peđa Grbin u Zadru te dodao:

- Imamo pravu kandidatkinju profesoricu Đurđević i očekujemo da je DSV potvrdi i očekujem da stranka koja je na optuženičkoj klupi ne opstruira njen izbor. Sve lokalne sredine imaju probleme sa pravosuđem. U Zadru pravosuđe pati vise od 30 godina pod jarmom jednog čovjeka i jedne stranke.

Zadar: Peđa Grbin i Mario Vučetić održali su konferenciju za medije
1/5

 Kandidat koalicije za gradonačelnika Zadra Marko Vučetić je rekao da se hrvatsko pravosuđe otkriva kroz Zadar.

- Drago Tadić je svjedočio da je lažno svjedočio u slučaju Kalmeta. Ovo nije pravna država jer u Zadru postoji osoba koja je pretvorila grad u utvrdu. Moj protukandidat je Božidar Kalmeta, a ne Branko Dukić. U Zadru su institucije kapitulirale, pozivam Dorh da reagira na objavu da je Drago Tadić omogućio oslobađajuću presudu Kalmeti. Hoće li pravosuđe će kapitulirati pred Mamićem, Kalmetom i Šeksom ovisi o aktiviranju pozitivne građanske snage - rekao je Marko Vučetić na konferenciji za novinare na zadarskom Forumu.

Komentara 4

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
13:52 31.03.2021.

hahaha pa Kalmeta je više učinio za Zadar nego itko u povijesti. Da li je nešto skrivio u HR neka se time bave USKOk i sudovi ali u Zadru je zaslužio spomenik. A zbog slike Gotovine za vrijeme uzništva u Haggu čak i dva.

ST
Stipan
22:35 31.03.2021.

Neka vrate Savu Štrbca. Ipak je on bio najbolji sudac.

Avatar barba_barba
barba_barba
15:37 31.03.2021.

Pedja, kakova je situacija zadnjih 30 lita u Rijeci i Puli?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije