Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODNOSI U STRANCI

Penava uzvratio Plenkoviću: Shvatio sam to kao čistu prijetnju

Foto: VL
18.05.2020.
u 15:29

Penava je na unutarstranačkim izborima HDZ-a dao svoju podršku Plenkovićevom protivniku Miri Kovaču.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava odgovorio je na kratkoj konferenciji za medije hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću koji je, uoči raspuštanja Sabora, kazao kako tvrtka Borovo u Vukovaru radi zahvaljujući radu Vlade i kako upravo tu poruku šalje upravo gradonačelniku Vukovara. 

-Tvrtka Borovo u državnom je vlasništvu i za njezino stanje isključivo je odgovorna ova Vlada kao i prethodnih 13 Vlada. Ova Vlada i ova država postoji prije svega zahvaljujući angažmanu Grada Vukovara i njegovih stradalnika. I da to nikada ne zaboravi niti on niti ijedna druga Vlada koja ima doći. Prijetnje tipa lezite dolje za Vukovarce su stvar prošlosti, rekao je Penava na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare na kojoj je odgovorio predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću.

Podsjećamo kako je Plenković danas poslao poruku Penavi rekavši kako tvornica Borovo u gradu Vukovaru radi isključivo zbog pomoći Vlade.

Penava poslije svoje izjave od 30-ak sekundi nije želio odgovarati na druga pitanja. Na upit novinara Večernjeg lista kazao je kako je Plenkovićeve riječi shvatio kao čistu prijetnju te podsjetio kako se radi o tvrtki koja zapošljava nekoliko stotina radnika i postoji više od 80 godina.

-On misli da je on izmislio Borovo, rekao je pri izlasku Penava najavljujući kako će u srijedu održati konferenciju za novinare na kojoj će izvijestiti javnost o svojim pregovorima ostaje li ili ne u HDZ-u i kakva je dalja njegova politička budućnost. 

Podsjećamo, Penava je na unutarstranačkim izborima u HDZ-u dao svoju podršku Plenkovićevom protivniku Miri Kovaču, te mnogi smatraju kako će prijeći u Domovinski pokret Miroslava Škore. 

Komentara 32

DU
Deleted user
17:15 18.05.2020.

Ne vidim suradnju Plenkovica i Penave velike su to razlike ama baš u svemu.

DU
Deleted user
18:11 18.05.2020.

čitam komentare i koliko su se stranački mišići uznemirili.Šta ste ga do sada držali u stranci kada je bio tako loš.To samo govori o vama ne o Penavu.Jad i žalost.

DV
dvojnica
16:04 18.05.2020.

Prijetnje kod Penave ne pale.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije