Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podrška volonterima sa Žarkovice

Gradonačelnik Vlahušić šokirao nas je noćnim pohodom i krađom pasa

Azil na Žarkovici
Foto: Privatni album
1/4
29.12.2015.
u 13:05

Pismo potpore sestrama Sambrailo potpisuju Eva i Goran Višnjić te Miraj Grbić i Marija Omaljev

Tjedan dana prošlo je kako je sa Žarkovice odvedeno 65 pasa, u skloništu je ostala velika praznina. No, ljubav volontera i pasa o kojima se brinu jednako je snažna.

Žarkovicu su posjetili i kolendari, došlo je puno djece, psi su uživali u šetnjama. A sve što se posljednjih dana događalo u Dubrovniku brzim munje obišlo je svijet. Zbog gradske odluke i načina na koji su je proveli gradonačelniku Andri Vlahušiću pisali su brojni volonteri, predstavnici udruga, turisti. Pridružili su im se i supružnici Višnjić, zaprepašteni zbog proteklih događaja.

Cijenimo njezin rad

- Već dugo pratimo što se događa s dubrovačkim Skloništem za životinje na Žarkovici. Jako cijenimo rad gospođe Sandre Sambrailo, koja je apsolutno zasluženo dobila počast kao volonterka godine jer su uvjeti na Žarkovici stvarno strašni – ističu u svom pismu Eva i Goran Višnjić i dodaju:

- Dubrovački gradonačelnik trebao bi biti izuzetno zahvalan da postoji osoba koja će se toliko žrtvovati za životinje i maknuti napuštene pse iz grada. Sjećamo se kako je bilo prije, kada su napušteni psi šetali po gradu, očerupane dlake, molili za hranu. Sestre Sambrailo su ih zbrinule i brinu se o njima već godinama, čekajući milost gradonačelnika da im konačno izgradi davno obećani azil. Medutim, umjesto azila, sve nas je šokirao onim noćnim razbijačkim pohodom i krađom pasa na najgori mogući način, a pogotovo privođenjem Sandre Sambrailo, volonterke godine, koja je s pravom tražila da joj pokažu nalog - pišu supružnici. Ističu kako je nevjerojatno je i nedopustivo da se takve stvari događaju u gradu Europske unije, u današnje vrijeme.

- Podržavamo Društvo za zaštitu životinja Dubrovnik i sestre Sambrailo i tražimo od ministarstva i države Hrvatske da se ponaša prema životinjama kako bi se i trebala ponašati jedna pravna drzava, članica EU, tražimo povrat ukradenih pasa i gradnju azila za napuštene životinje – stoji u pismu koje uz supružnike Višnjić potpisuju i Miraj Grbić i Marija Omaljev.

Privremena mjera

Zbog nasilnog odvođenja pasa iz azila na Žarkovici Društvo za zaštitu životinja Dubrovnik pokrenulo je postupak i tražilo privremenu mjeru zaustavljanja svih radnji oko Žarkovice. Zbog odluke Gradskog vijeća Dubrovnika, koje je tražilo da se psi vrate na Žarkovicu i da se gradi azil, u problemima se našla i gradska tvrtka Sanitat. Ministarstvo poljoprivrede jasno je reklo kako nema ništa s načinom provedbe rješenja o izmještanju pasa te da je to odluka Grada i Sanitata. Upravo u tome odvjetnički tim Društva za zaštitu životinja Dubrovnik pronalazi brojne nepravilnosti, od nepostojanja aneksa, izmještanja u druga skloništa prije roka napisanog na rješenju, do toga da su psi odvezeni usred noći, preko cijele Hrvatske vozili su ih bez dokumentacije, ilegalno, zaobilazeći zbog toga i granicu.

- Na rješenju inspekcije stoji da se psi mogu preseliti isključivo u no kill azile, a ovi to nisu. Osim toga, nemaju ni dovoljan kapacitet za sve pse - ističe Anica Sambrailo, predsjednica Društva.

vlasnici-sklonista-koji-su-odveli-pse-kazu-da-nisu-znali-ciji-su

uz-policijsko-osiguranje-sa-zarkovice-nocu-odvedeni-psi-1046570

Komentara 1

LO
lovepet
11:20 02.01.2016.

zlica ubojica otmičar !!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije