Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osvojili prvo mjesto

Gradonačelnik Duspara primio članove Brodskog harmonikaškog orkestra

Duspara
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
12.05.2014.
u 20:31

Inače, Pulski festival ove je godine proslavio i 50 godina od održavanja prve smotre, a orkestrima koji su na njemu sudjelovali više od dvadeset puta dodijeljen​e ​su Povelje prijateljstva

Članovi Brodskog harmonikaškog orkestra "Bela pl. Panthy" na 39. ​ ​Međunarodnom susretu harmonikaša u Puli osvojili su ​u kategoriji orkestara ​ prvo mjesto s ukupno osvojenih 90,91 bodom. Festival je ove godine okupio ​600-tinjak mladih glazbenika iz cijeloga svijeta, a natjecalo se čak 138 solista, 17 komornih sastava, te 12 orkestara.

Uz Brođane u istoj su kategoriji nastupili i orkestri iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Slovačke i Finske. ​Brodski harmonikaški​ orkest​ar​ izveo je četiri skladbe, a natjecanje je budno pratila međunarodna prosudbena komisija sastavljena od eminentnih glazbenika, pedagoga, dirigenata i skladatelja. Osvojeno prvo mjesto na ovoj značajnoj glazbenoj manifestaciji bilo je i povod današnjem svečanom prijemu članova Brodskog harmonikaškog orkestra "Bela pl. Panthy" u ​G​radskoj vijećnici, a primio ih je gradonačelnik ​dr.​ Mirko Duspara i zamjenik ​ gradonačelnika za područje društvenih djelatnosti prof.​ Hrvoje Andrić.

-Veseli me, jer tijekom proteklih godina postižete vrhunske rezultate. Gdje god ​da ​ ste otišli, vraćali ste se s brojnim nagradama i priznanjima. Obzirom na ​značaj ​Pulskog festivala, ovo je zasigurno i jedna od najvrjednijih nagrada do sad, na čemu vam čestitam i želim puno uspjeha u daljnjem radu - brodskim je harmonikašima u svoje i u ime Gradske uprave čestitao gradonačelnik Mirko Duspara.

-U Puli smo do sada sudjelovali preko dvadeset puta i do sada nikada nismo uspjeli osvojiti prvu nagradu. U zadnje četiri godine to nam je već osma prva nagrada i ujedno pokazatelj koliko se trudimo i radimo. Na ovako dobar rezultat utjecali su i novi instrumenti nabavljeni prije nekoliko godina. To je odmah prepoznato i već 2010. godine uslijedila je prva nagrada u Innsbrucku, a potom sve ostale - kazala je Sanja Nuhanović, umjetnička voditeljica i dirigentica Brodskog harmonikaškog orkestra.

Inače, Pulski festival ove je godine proslavio i 50 godina od održavanja prve smotre, a orkestrima koji su na njemu sudjelovali više od dvadeset puta dodijeljen​e ​su Povelje prijateljstva. Povelja je ​ ove godine uručena i ​Brođanima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije