Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
domišljato rješenje

Grad djevojkama nudi stipendije ostanu li djevice do kraja fakulteta

diploma
VL FOTO
25.11.2011.
u 12:01

Vlasti Boa na jugu Sijera Leonea žele smanjiti broj neželjenih trudnoća i povećati broj obrazovanih žena

Vlasti Boa, grada na jugu Sijera Leonea, ponudile su petogodišnju stipendiju djevojkama koje zauzvrat trebaju ostati nevine sve dok ne završe fakultet, prenosi News 24.

Kako je objasnio predsjednik gradskog vijeća Mathew Margao, cilj ove stipendije jest ubiti dvije muhe jednim udarcem – s jedne strane povećati postotak visokoobrazovanih žena, a s druge smanjiti broj neželjenih trudnoća.

– Vijeće će angažirati žensko medicinsko osoblje koje će dokazati nevinost djevojaka – rekao je Margao, koji je uvjeren kako će, pokaže li se ova metoda uspješnom, i druga sveučilišta slijediti njihov primjer.

Međutim, puno negativnije mišljenje o neuobičajenim stipendijama imaju roditelji, kojima zamisao o pregledima njihovih kćeri zbog stipendija baš i nije "sjela" te udruge za zaštitu ljudskih prava koje smatraju da ovo nije pravi način rješavanja problema trudnoća kod tinejdžerki.

Komentara 3

BE
Bedem1
01:18 26.11.2011.

Ja bih se slozio za takove stipendije,ali samo uz uvjet da JA osobno dobijem duznost dokazivanja nevinosti djevojaka,tj da ja pregledavam i donosim odluke.

KO
kolovoz
20:15 29.11.2011.

malo gadan komentar

PO
Pomeja
15:43 01.12.2011.

U studentskom domu bi sve takove izgubile stipendiju, u moje vrijeme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije