Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i general u vukovaru

Gotovina hodao u koloni pod ruku sa Željkom Jurić

Gotovina
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/7
18.11.2013.
u 19:17

General Ante Gotovina, koji je u Vukovaru bio u koloni "vukovarske Hrvatske", kazao je da su važni oni koji su pali za Hrvatsku, a ne podjele.

General Ante Gotovina, koji je u Vukovaru hodao u koloni "vukovarske Hrvatske", kazao je HRT-u da su važni oni koji su pali za Hrvatsku, a ne podjele. 

– Vukovar je grad heroj i došli smo se pokloniti žrtvi grada, s pijetetom odati počast braći i sestrama. Oni su se borili za našu domovinu. To je važno, ostalo je sporedno, vrlo sporedno – kazao je Gotovina o podjeli na dvije kolone.  

"To je bila tuga i žalost"

– Godine 1991., kada je pao Vukovar, bio sam na ratištu u Novskoj. To je bila tuga i žalost, nismo se osjećali dobro. Digli smo glave i uspjeli smo. Uspjeli smo u pravnoj bitki, a uspjet ćemo i u gospodarskoj – rekao je Gotovina.  

– Haag pripada povijesti i Domovinski rat pripada povijesti, ali on je u temeljima naše države. Trebaju nam uređeno društvo i gospodarski prosperitet – zaključio je Gotovina, koji je hodao u koloni pod ruku sa Željkom Jurić, djevojčicom u plavom kaputiću, koja je bila jedan od simbola vukovarske patnje ‘91.

"Moramo reći tko je bio agresor"

General Ivan Čermak kazao je da nisu došli u Vukovar raditi podjele. – Nismo došli u Vukovar raditi podjele nego izraziti pijetet žrtvama. Da nije bilo Vukovara, ne bi bilo Hrvatske – rekao je Čermak.

General Mladen Markač kazao je je da konačno moramo reći tko je bio agresor. – Ovdje smo sa svim žrtvama. Trebamo se sjetiti tko nam je u naslijeđe ostavio toliko boli i tuge. Konačno moramo reći tko je bio agresor. Vukovar je naš ponos i simbol koji će svaki hrvatski državljanin nositi u srcu – kazao je general Markač.  

Ključne riječi

Komentara 41

B2
bordon 2
11:21 18.11.2013.

kuce tebi je kriv Tuđman, a nisu ti krivi Srbija, JNA, Milošević i četnici koji su zlo napravili?!

SE
sestrićna
19:25 18.11.2013.

"Moramo reći tko je bio agresor"...na hrt.u je zabranjeno reći ko je agresor..može se govoriti o domovinskom ratu ali ne da je agresor bila srbija i većina domaćih srba...

DU
Deleted user
13:21 18.11.2013.

Gotovina kao i uvijek, pozitivan, dobronamjeran i razuman.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije