Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Marić: Plinacro je ugovarao nepovoljne kredite, raskid bi doveo do odštete od 240 milijuna kn

Odgovarajući na pitanja o zakupu poslovnih prostora ministar Marić rekao je da je otkriveno mnogo nelogičnosti.
31. srpnja 2017. u 22:49 7 komentara 2233 prikaza
goran marić
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Ministarstvo državne imovine objavilo je prodaju 44 nekretnine u vlasništvu države. 

Goran Marić ministar državne imovine Goran Marić upozorava Od državne imovine zarada daleko od plana

Ministar državne imovine Goran Marić izjavio je u središnjem Dnevniku HRT-a da se od ovoga natječaja očekuje oko 60 mil. kuna.

- Dosad je na sličan način realizirano u ovoj godini 20-ak milijuna kuna. To znači ukupno 80 mil. kuna. Gledano relativno na proračunsku obvezu to je beznačajan iznos, ali gledajući na proračun ministarstva onda je to znatno više od proračuna državne imovine koji iznosi svega 50 mil. kuna, rekao je Marić. 

Odgovarajući na pitanja o zakupu poslovnih prostora ministar Marić rekao je da je otkriveno mnogo nelogičnosti.

- Zakup je normalna stvar i nužan je. No neke klauzule koje su zaključene u ugovorima o zakupu doista su teško shvatljive uravnoteženom čovjeku, izjavio je Marić.

Sumnjivo poslovanje tvrtke Plinacro

Ministar je izjavio da je sumnjivo poslovanje državne tvrtke Plinacro. Ugovarala je, tvrdi Marić, vrlo nepovoljne kredite, čiji bi raskid mogao dovesti do isplate odštete od vrtoglavih 240 milijuna kuna.

- Mi smo pokušali refinancirati, zajedno s nadzornim odborom i upravom Plinacra, i pronašli smo već za 2/3 manju kamatnu stopu, čime bismo uštedjeli  100 milijuna kuna samo na kamati. Međutim, ugovor je takav da moramo čekati raskid ugovora, izjavio je ministar Goran Marić.

- Također moramo čekati i raskid ugovora s Ministarstvom pravosuđa za zgradu u Novom Zagrebu koja je zaključena za 13,5 godina. Ali, gdje god smo mogli utjecati, mi smo to već učinili i uštedjeli 40 milijuna kuna samo u ovoj godini na zakupninama koje imaju ministarstva i agencije s fizičkim osobama, zaključuje ministar.

Podravka POVJERENJE UPRAVI Smirile se tenzije u Podravki?! Pucar ostaje Petrokemija Državna imovina Prodaje počele, upitni interes i planirani novac Javni poziv Ponude za Češku vilu na Visu prikupljaju se do 16. listopada
Karneval
PROMO
Karneval nam se bliži, a odabir idealne maske je najvažniji događaj za sve klince
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu
  • Rocky.Zg:

    Ok, i što sada ? Uhljebi su popili i požderali, i podijelili bonusa više od 2 milijarde kn državnih tj naših novaca. I što će se desiti ? Hoće li itko dobiti otkaz, ili biti krivicno gonjen? Neće naravno, jer ... prikaži još!r uhljebi štite uhljebe. Hoćemo li barem cuti ijedno ime ? Nećemo iz istog razloga. Hoće li se to zaustaviti ? Neće, to traje vec više od 20 godina. Hoće li ljudi i dalje bježati iz ovakve Hrvatske ? Hoće.

  • IvanLu:

    Ministre, vas zadatak je prodati onaj dio drzavne imovine koji upravo drzavi ne treba. Hrvatska drzava ima jedan od najvecih postotaka imovine u Europskoj uniji tako da 80 mio. HRK "zarade" od prodaje imovine ne predstavlja apsolutno nista! Jos navodite ... prikaži još! da je proracun vaseg ministarstva 50 mio. HRK sto znaci da se tek prihodovali 30 mio. HRK! Zaista porazan pogodatak! Ukoliko je bilo prevare u Plinacro-u (u sto ne sumljam) manje je bitno da informirate javnost nego da podignute kaznenu prijavu. Isto vrijedi za Martinu Dalic i njezine izjave vezane za AGROKOR. Jos bi bilo interesantno znati pod kojom vladom su se dogodile te kriminalne radnje. Gospodo, prihvatite se posla a manje prazne price!

  • Deleted user:

    Ovaj natječaj je pod mus , da ga nije svako normalan bi se upitao : ministre pa vi niste uprihodovali ni za ladne vode. Zato prodajete samo da spasite dupe