Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osuđen na 16 godina

Glumio trenera bilijara i zlostavljao dječake koji su igrali u klubu

\'mustedanagic1_nnn_unu_21011\'
Arhiva VL
22.10.2010.
u 18:57

Senad Mustedanagić (39) pobjegao je iz BiH jer su ga teretili za silovanje dječaka.

ZAGREB – Senad Mustedanagić (39) na zagrebačkome Županijskom sudu nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu od 16 godina zatvora zbog pokušaja silovanja djeteta, silovanja i dječje pornografije, a presudu je donijelo vijeće sutkinje Sanje Mazalin.

Uz to mu je izrečena i mjera protjerivanja iz zemlje u trajanju od 10 godina te mu je produljen pritvor u kojem je od 25. siječnja 2010.

 Mustedanagića se teretio da je kao trener u Bilijarskom športskom klubu Zagreb 21. prosinca 2009. iskoristio svoj autoritet te je, u to vrijeme 12-godišnjeg dječaka, pozvao na čaj.

Kazao mu je da će ga testirati, a kada su ostali sami, pokušao je imati spolni odnos s njim. Preplašenom je dječaku poslije toga zaprijetio kazavši mu da nikome ne smije reći ni riječi jer će mu inače roditelji završiti u zatvoru, a on u popravnom domu.

Osim toga, Mustedanagića se tereti da je u listopadu 2009. tada 10-godišnjem dječaku prvo prijetio da će mu razoriti obitelj, a potom ga je silovao.

Istog dječaka napastovao je i mjesec dana poslije, također ga prisilivši na spolni odnos. Inače, Mustedanagiću to nije prvo zlodjelo takve vrste jer ga se za seksualno napastovanje dječaka teretilo i u BiH, odakle je pobjegao te došao u Hrvatsku. Tu je boravio ilegalno, radeći kao trener sve do uhićenja, a tada se doznalo i za ono za što ga se teretilo u BiH. Tamo mu je u tijeku bilo suđenje zbog silovanja 14-godišnjaka u Cazinu.

Kada je pušten iz pritvora u ožujku 2009., pobjegao je iz Hrvatske, a policija je u BiH za njim raspisala tjeralicu. S obzirom na sve to, nejasno je kako je mogao dobiti posao kao trener djece.

Komentara 4

OB
-obrisani-
20:01 22.10.2010.

Ajde kaj nemamo smrtne, al makar doživotnu kaznu da imamo... makar kad su djeca žrtve..

OB
-obrisani-
19:12 22.10.2010.

Kamoćemo.

OB
-obrisani-
00:31 23.10.2010.

Pa zar tej već nije osudjen? Nevjerovatno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije