Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
General Woo:

Ne može biti dobro sve dok su u Vukovaru u vrtićima i školama djeca odvojena jedna od drugih

General Woo
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
18.11.2015.
u 14:26

Nezaposlenima i gladnima lako je manipulirati. Trebalo bi prvo riješiti 1991., kazniti odgovorne za ratne zločine. Tu su i politička huškanja jednih na druge, 
dok su istodobno u koalicijama

Vukovar je za mene uvijek ono nešto posebno i to je svakako jedan od razloga zašto sam se vratio u grad 2006. godine. Međutim, radi posla i boljih uvjeta morao sam otići iz grada nekoliko godina kasnije tako da danas u svoj rodni grad dolazim samo u posjet obitelji, prijateljima.

Vukovar mi dođe kao odmor. Samim tim i ne mogu biti zadovoljan stanjem u gradu jer, da je bolje, ne bih ponovno odlazio iz svoga grada. Grad super izgleda, obnovljene su kuće i stanovi, ali problem je što nema radnih mjesta.

Mislim da je velika greška napravljena odmah prvih godina nakon povratka jer je trebalo prvo obnavljati gospodarske subjekte i stvoriti uvjete da se ima gdje raditi i zaraditi plaća, a tek onda obnavljati stanove i kuće. Sada smo dobili obnovljene i lijepe stanove i kuće koji su prazni jer gospodarskih subjekata nema. Velik broj Vukovaraca, a među njima je najviše mladih i obrazovanih ljudi, stoga je morao otići iz grada i potražiti negdje drugdje posao. Kada bi bilo više posla, bilo bi i više novca, a samim time bilo bi više svega. Usto o svemu u gradu odlučuje politika i to mi jako smeta.

Grad unatoč svemu tome ima budućnost, ali tek ako se mnogo toga što se godinama pogrešno radilo promijeni. Međutim, poznavajući ljude, svi se trude doći do vlasti, a kada u tome uspiju, onda si kroz politiku srede neke dobre poslove, ali nastave po starom. O suživotu u Vukovaru teško je govoriti dok su u gradu odvojene škole i vrtići. To nije dobro za grad ni za stanovnike. Isto tako trebalo bi prvo riješiti 1991. godinu, kazniti odgovorne za ratne zločine. A tu su i politička huškanja jednih na druge, dok su u isto vrijeme u koalicijama. Treba znati i kako je nezaposlenima i gladnima lako manipulirati.

>>Kolinda Grabar-Kitarović: Vukovar je simbol hrvatskog zajedništva

>>U hrvatskim gradovima svijeće za žrtve Vukovara

Komentara 2

UM
umnjak
16:09 18.11.2015.

A ti nisi trebao zbrisati iz Vukovara vec '91 ostati i to lijepo predloziti Srbima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije