Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mercedes

Gabrijela Žalac: Ništa ne skrivam, dobit ćete ugovor o najmu i primanja mojih roditelja

Gabrijela Žalac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
20.03.2019.
u 13:04

Na pitanje zašto je automobil parkiran kod nje, odgovorila je da je njezin brat dovezao svoj auto kod mame pa se nema gdje parkirati

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac rekla je kako je skupocjeni Mercedes, koji je već nekoliko tjedana parkiran u dvorištu njezine kuće, a koji nije prijavljen u njezinoj imovinskoj kartici, auto njezinih roditelja. Odgovarajući na pitanja novinara, prvo je rekla da su roditelji automobil kupili prije dva mjeseca, pa potom da je auto rentan kroz ugovor o najmu.

– Auto je od mojih roditelja, ne razumijem zašto se digla tolika prašina – rekla je Žalac.

– Kad auto koji ja kupujem, kad ga kupim, bude u mome vlasništvu, naravno da ću ga prijaviti u imovinskoj kartici – dodala je.

Pogledajte ministričinu izjavu o automobilu:

Na pitanje zašto je automobil parkiran kod nje, odgovorila je da je njezin brat dovezao svoj auto k mami pa se nema gdje parkirati.

– On je rentan kroz ugovor o najmu i to je to. I kad se otplati, onda će se kupiti, vjerojatno. Vidjet ćemo – rekla je Žalac.

Na pitanje je li automobil unajmljen dugoročno i namjeravaju li ga njezini roditelji kupiti, odgovorila je da će ih morati pitati.

– Ja sam vam sve rekla – rekla je Žalac.

Vozilo je inače u vlasništvu tvrtke za najam luksuznih vozila Star rent-a-car Josipa Stojanovića Jollyja, poduzetnika iz Šibenika. Novinari su je pitali i kakav je njezin odnos sa Stojanovićem.

– Poznajem gospodina Jollyja i poznavat ću ga do kraja života – rekla je Žalac.

Žalac je poslije pri ulasku u zgradu Vlade obećala da će pokazati ugovor o najmu Mercedesa od roditelja, pišu 24 sata.

– Sve ćete dobiti na uvid. Ništa ne skrivam – ustvrdila je ministrica, a novinare optužila da su izrekli toliku količinu laži da bi u slučaju da ide sve demantirati to trajalo u nedogled.

– Zašto bih unijela u imovinsku karticu nešto što nije u mom vlasništvu? Ugovor o najmu ćete dobiti na uvid, točno sve, i primanja mojih roditelja. Zbilja ne razumijem čemu sve ovo – kazala je. 

Na pitanje zašto to odmah nije učinila, uzvratila je protupitanjem "Zašto bih na atak jednog medija na mene uvlačila svoje roditelje u nešto".

– Mogao je biti od mog susjeda parkiran auto – kazala je ministrica, dodajući da auto nije u vlasništvu ni u najmu obitelji Žalac. Na pitanje nije li trebala postupiti transparentnije kako bi javnost još jučer navečer doznala da je auto njezinih roditelja odgovorila je: "Sve je to škola".

Pogledajte izjavu ministrice Žalac nakon prometne nesreće:

Ključne riječi

Komentara 165

AL
Alkana
09:38 20.03.2019.

ovo je već maltretiranje i zlostavljanje od strane novinara. Sram vas bilo!

Avatar nekakav
nekakav
09:45 20.03.2019.

znači... po vama, čovjek ne smije voziti malo bolji auto. ako ste učitelj, 6.000 kn mjesečno, za vas je 15 godina stara opel corsa vrh što smijete voziti. ako ste radnik sa 3.500 kn mjesečno, stojadin iz 87-e je nešto sasvim prikladno. čudo jedno kako kod nas svi imaju male plaće, a po stanovniku imamo više iphonea, bmw-a, mercedesa, od 'bogatih' nijemaca. sve to kod nas košta slično kao i kod 'njih'. što ste navalili na ministricu, ona vam je najednom postala smisao života, dokaz natruha u zemlji? ili ipak u vama vrta crv sumnje, zavisti, zloće, ozlojeđnosti, jala...? ajd vi pojasnite kako ste došli do kuće koja vrijedi pol milijuna eura, otkud vam mobitel od 8.000 kn, brendirana odjeća i obuća, otkud vam novac za auto od 200.000 kuna, ma otkud vam novac za 2 tjedna mora, 2 tjedna zimovanja, otkud vam novac za novu kuhinju, otkud izvlačite novac za poklone ženi..?! stavite sve na kup što imate, i pojasnite otkud vam. nasljedstvo me ne interesira, ili prodaja nekog nasljedstva kojim ste nešto kupili. zanima me kolko imate i kolko ste zaradili u npr. 20 godina. usporedimo cifre, kao što uspoređuju sudovi i mediji, i zaključujemo da u tih 20 godina vi sebi niste mogli kupiti ni bananu. distorzija nas ubija, u svemu i svačemu.

Avatar Apsalar
Apsalar
09:16 20.03.2019.

"Novinari" ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije