Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ni za ni protiv

Friščić: Bit ćemo za prekrajanje jedinica ako struka to podrži

\'22.03.2010., Sesvete - U prostorijama opcine Sesvete odrzan je sastanak lokalnog HSS-a na kojem je predsjednik stranke Josip Friscic urucio clanske iskaznice novim clanovima.  Photo: Tomislav Mileti
Tomislav Miletić/Pixsell
29.03.2011.
u 18:49

Šef HSS-a priznaje da prijedlog Zakona o izbornim jedinicama nije logičan te da, ako se donese, sigurno neće dugo trajati.

Vidjeli smo prijedlog Zakona o izbornim jedinicama i razmatramo ga, a svoje ćemo primjedbe reći na koalicijskom sastanku koji očekujemo – poručio je šef HSS-a Josip Friščić nakon Predsjedništva stranke.

Ipak, Friščić je jasno dao do znanja da će prije konačne odluke poslušati mišljenje struke kako bi dobio odgovor na pitanje je li promjena granica izbornih jedinica kršenje čl. 5 Ustavnog zakona za provedbu Ustava. Friščić će na sastanku koalicije tražiti i informacije o popisima birača koji će biti temelj za prekrajanje izborne mape te naglašava da ne bi bilo dobro da popis stanovništva pokaže kako da se ta dva popisa ne podudaraju.

Otvoreno priznaje da nova mapa nije logična, kao što to nije bila ni prva, te da novi zakon, ako se donese, neće biti dugovječan.

– Ali sada treba ispuniti preporuku Ustavnog suda jer postoji opasnost da netko nakon izbora pokrene proceduru da ih proglasi nevažećima – napominje Friščić.

Podsjetio je da je njegova stranka lani predlagala da se bira različiti broj zastupnika po jedinicama.

– Naš je prijedlog bio pet izbornih jedinica. Govorili smo i da izmjene treba donijeti godinu dana prije izbora. U suprotnom, upozoravali smo, ova će se tema razmatrati politički – kaže Friščić.

Komentara 24

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
19:01 29.03.2011.

krojili, ne krojili, 60.000 hss-ovaca i 250.000 hdz-ovaca, kad se udruže sa svojom rodbinom i prijateljima, odnose pobjedu na izborima. baza je baza, a sdp i hns je nemaju i kraj priče. badava im skupo plaćene ankete i tri ramba na forumu večernjaka.

Avatar pupoljak
pupoljak
19:14 29.03.2011.

Čuj Zelje....., bit će oni za, ako \"struka\" to podrži....!!!???? A zašto nam onda služi Ustav i Ustavni sud, ako će \"struka\" odlučivati??????????????

TE
tester
18:56 29.03.2011.

ako struka podrži... mislio je reći ako mu jaca naredi. drinker ne zna ni šta priča.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije