Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Frane Lučić došao u DORH, trebao bi postići nagodbu oko naknade štete

Lučić je početkom veljače djelomično dobio spor radi naknade štete protiv grada Šibenika i Republike Hrvatske koji su mu prema nepravomoćnoj presudi zagrebačkog Općinskog radnog suda dužni isplatiti 1,75 milijun kuna
08. ožujka 2019. u 09:48 2 komentara 601 prikaza
Frane Lučić s odvjetnikom
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Jedini preživjeli vatrogasac iz kornatske tragedije Frane Lučić danas je, u pratnji odvjetnika, došao u sjedište Državnog odvjetništva gdje bi, kako se očekuje, trebao postići nagodbu oko naknade štete.

Frane Lučić Pokušat će se nagoditi DORH objavio žalbu na presudu Frani Lučiću: 'Ne postoji odgovornost RH'

U sjedište Državnog odvjetništva u Gajevoj ulici Lučić je s odvjetnikom Šimom Savićem došao nešto prije 9 sati.

Lučić je početkom veljače djelomično dobio spor radi naknade štete protiv grada Šibenika i Republike Hrvatske koji su mu prema nepravomoćnoj presudi zagrebačkog Općinskog radnog suda dužni isplatiti 1,75 milijun kuna i uz to nadoknaditi dosadašnje i buduće troškove tuđe pomoći i njege, izgubljene zarade te poboljšane prehrane.

No, Državno odvjetništvo na tu je presudu uložilo žalbu zbog bitne povrede odredaba parničnog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja te pogrešne primjene materijalnog prava u nepravomoćnoj presudi.

Frane Lučić IVA BOBAN VALEČIĆ Osporavanje odštete vatrogascu Frani Lučiću nacionalna je sramota

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je 28. veljače kako očekuje da bi se za tjedan - dva mogao postići dogovor oko nagodbe s Franom Lučićem. I Vlada je ranije potvrdila da će Državno odvjetništvo pokušati postići pravičnu nagodbu s Lučićem.

Nepravomoćnu presudu Lučić je dobio nakon više od dvanaest godina od tragedije u kojoj je tijekom rutinske intervencije gašenja požara na otoku Kornatu poginulo 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog, dok je on preživio s višestrukim ozljedama.

VIDEO Prosvjed podrške Frani Lučiću:

Vesna Dragojević
Udovica legendarnog Olivera: 'Nitko nas neće pozvati u goste'
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata
ALAT ZA PRAVE MAJSTORE
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata, imate li ih sve doma?
  • ObrenM:

    Svim ovima sto koce naknadu Lucicu ,zelio bi da imaju povrjede duplo manje od Frane,a dao bi im duplo vecu naknadu.Bilo bi zanimljivo vidjeti njihove rekacije na visinu odstete.Neka ih bude sram.

  • PrimoracRi:

    Nema novca koji mogu vratiti zdralje ovom čovjeku ali budite čovječni , pa obeštetite čovjeka pošteno bez natezanja. Kolike ste silne milione zamračili može vas biti stid . Kad vam treba gasiti vikenice i vile po jadranu onda su heroji ... prikaži još!i , kad treba uzvratiti zahvalnost odšetom koja je malena naspram zdravlja nema vas.Znamo sve.