Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krunice desetice

Fra Smiljan Kožul blagoslovio krunice koje Večernji daruje čitateljima

Fra Smiljan Kozul blagoslovio je narukvice Vecernjeg lista
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/7
11.05.2019.
u 10:55

Fra Smiljan Kožul molio je u crkvi sv. Križa u zagrebačkom Sigetu poseban blagoslov i zaštitu svih onih koji će nositi ove krunice narukvice i služiti se njima u molitvi.

Svečanim blagoslovom fra Smiljan Kožul, duhovni ravnatelj Pokreta krunice za obraćenje i mir, blagoslovio je krunice desetice koje će na dar dobiti čitatelji Večernjeg lista ovoga ponedjeljka na blagdan Gospe Fatimske.

Fra Smiljan Kožul molio je u crkvi sv. Križa u zagrebačkom Sigetu poseban blagoslov i zaštitu svih onih koji će nositi ove krunice narukvice i služiti se njima u molitvi.

„Naš Pokret krunice za obraćenje i mir od svoga osnutka zalaže se za svakodnevno moljenje krunice, ili barem jedne desetice, za mir u Hrvatskoj i BiH, kršćansku obnovu bračnog i obiteljskog života, rađanje začete djece, borbu protiv psovke, alkoholizma i pornografije, za redovnička i svećenička zvanja te za povratak prognanih i izbjeglih na stoljetna ognjišta i njihovu obnovu“, kaže fra Smiljan Kožul, koji je tiskao više od milijun publikacija koje potiču molitvu krunice i podijelio na stotine i stotine tisuća krunica.

Fra Smiljan Kozul blagoslovio je narukvice Vecernjeg lista
1/7

Molitvu krunice katolički svijet osobito je prihvatio nakon Gospinih ukazanja u Fatimi, tj. kada je za prvoga ukazanja 13. svibnja 1917. rekla vidiocima da „mole krunicu svaki dan kako bi izmolili mir svijetu i svršetak rata“. Za trećeg ukazanja 13. srpnja 1917. Gospa je ponovno preporučila svakodnevnu molitvu krunice, a u drugoj fatimskoj tajni preporučila je da se u molitvi krunice, nakon svakog otajstva, doda zaziv „O Moj Isuse, oprosti nam naše grijehe, očuvaj nas od paklenog ognja i dovedi u raj sve duše, osobito one kojima je najpotrebnije tvoje milosrđe“. Taj se zaziv ustalio u molitvi krunice i redovito se odonda moli, a Gospa Fatimska štuje se i kao Gospa od svete krunice.

Krunice desetice dar čitateljima Večernjeg lista ručni su rad.

Komentara 3

Avatar medeki
medeki
14:32 11.05.2019.

Najveći blagoslov imaš od Boga ako živiš pošteno, a pogotovo ako nisi stisnute ruke, tj. ako si spreman pomoći drugom biću, riječju, djelom ili materijalno. Sve drugo su rituali i ceremonije. Kakvu vriujednost npr. ima blagoslov onog svećenika koji je u Americi u vrhu pedofilske liste, a sada se skriva u Rašćanima i glumi domoljuba i vjernik!

VE
verica2
14:54 11.05.2019.

Sramota je, sablazan i grijeh koristiti blagoslovine u promidžbene svrhe!!!

DU
Deleted user
11:21 11.05.2019.

jesu li po jednu dobili škegro,šeks,saucha,vâlentić,ronko,vrdoljak,opačić,pupovac,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije