Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESLADAK PRIZOR

FOTO Policajac spasio ozlijeđenog risa, ono što je uslijedilo oduševilo je društvene mreže

Gross Schoenebeck: Ris odmara u nastambi u parku za divlje životinje
Foto: Patrick Pleul/DPA
1/6
11.01.2024.
u 11:59

Fotografija šerifa i risa dobila je više od 4300 reakcija na Facebooku, gdje se komentatori čude kako je ris izgledao mirno dok ga je zamjenik nosio do svog patrolnog vozila.

Ranjene životinje su nerijetko opasne, no to nije spriječilo zamjenika šerifa na Floridi Vincenta Lopeza da pokupi ozlijeđenog risa i stavi ga u svoj službeni automobil. O tome je na Facebooku izvijestio ured šerifa američkog okruga Lee, a uz objavu su postavili i nekoliko fotografija na kojima se vidi kako se grabežljivac od 30 kilograma voljno sklupčao u rukama zamjenika šerifa. 

"Uspio je odnijeti ovo prekrasno krzneno djetešce na sigurno i prevesti ga u bolnicu za životinje Blue Pearl, gdje će se navodno potpuno oporaviti", izvijestio je šerifov ured 7. siječnja na svojem Facebook profilu. 

Lopez, koji se odjelu pridružio 2021., koristio je rukavice i pokrivač kako bi se zaštitio od mogućeg napada risa, no, usprkos tome, bio je uvelike ranjiv na kandže i zube predatora. Ipak, uspio ga je primiriti, a fotografija šerifa i risa dobila je više od 4300 reakcija na Facebooku, gdje se komentatori čude kako je ris izgledao mirno dok ga je zamjenik nosio do svog patrolnog vozila.

"Kako mu je taj ris dopustio da priđe tako blizu?", "Nevjerojatno da se ne bori protiv njega", "Ima sreće što odlazi bez ogrebotina po licu i tijelu", pišu komentatori.

VEZANI ČLANCI:

Inače, šerifov ured dodao je da sumnjaju da je risa udarilo vozilo 7. siječnja. Obližnji stanovnik prvi je primijetio da leži na cesti, a kazao je da ris izgleda kao da su mu stražnje noge nepomične. Naposljetku je životinja prebačena u kliniku za rehabilitaciju divljih životinja (CROW) u okrugu Lee. 

VIDEO Božić je i stanovnicima zagrebačkog ZOO-a: Održana je tradicionalna podjela darova životinjama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije