Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DESANTNI BROD NOVOČERKASK

FOTO Oštećen ili uništen? Objavljene prve fotografije napadnutog ruskog broda na Krimu

The Russian Navy's large landing ship Novocherkassk transits Istanbul's Bosphorus
Foto: YORUK ISIK/REUTERS
1/3
26.12.2023.
u 14:00

U ovom napadu je, tvrdi čelnik ruskih vlasti na Krimu Sergej Aksjonov, ubijena jedna osoba, dok je dvoje ozlijeđenih

Rusko ministarstvo obrane potvrdilo je ovog utorka kako je ruski vojni brod Novočerkask ''oštećen'' u napadu Ukrajinaca u krimskom lučnom gradu Feodosiji. Naime, još nije sigurno je li brod zapravo oštećen, ili je uništen i potopljen kako od jutra tvrdi ukrajinska strana koja je izvela napad. 

Prvi koji je objavio napad na brod bio je zapovjednik ukrajinskih zračnih snaga Nikola Oleščuk, a nakon toga objavljene su i brojne snimke koje potvrđuju razmjere ovog napada. Osim toga, glasnogovornik zračnih snaga Jurij Ignat potvrdio je kako je brod pretrpio oštećenja više od jedne krstareće rakete, dodajući kako je moguće da je došlo do još veće eksplozije nego planirano jer se na brodu nalazilo streljivo. 

- Ruska flota je sve manja i manja. Ovaj put je to bio veliki desantni brod Novočerkask. Hvala pilotima zračnih snaga i svima koji su sudjelovali! - objavio je Oleščuk ranije.

U ovom napadu je, tvrdi čelnik ruskih vlasti na Krimu Sergej Aksjonov, ubijena jedna osoba, dok je dvoje ozlijeđenih. Uz to, eksplozija je prouzročila oštećenja na nekolicini okolnih zgrada. 

POVEZANI ČLANCI:

Inače, Novočerkask je ruski brod srednje veličine s duljinom od 113 metara, a dizajniran je za amfibijsko iskrcavanje te može prenositi i oklopna vozila. Osim toga, sadrži 87 članova posade te može primiti ukupno 240 ljudi. 

>> VIDEO Uništenje ruske baze u naselju Taracivka avionskom JDAM bombom lansiranom sa ukrajinske strane Dnjepra

Ključne riječi

Komentara 41

AV
Avanti33
15:02 26.12.2023.

Kaj ruSSi dobili još jednu podmornicu....??.. 😃

Avatar nisam_robot
nisam_robot
15:02 26.12.2023.

I kod Moskve su rekli da nije bilo gubitaka i da je brod samo prešao u tazu ronjenja što je konstruktivno predviđeno. Tako i sada. 😀

Avatar raznosač_pice
raznosač_pice
14:34 26.12.2023.

Malo ogreban, jedan mornar slučajno nastradao jer je tu prolazio, al' su zato Rusi srušili 2 ukrajinska aviona koja su ispalila raketice kojima je brod, kao što rekoh, malo ogreban! Dakle, ako je i od Rusa, smiješno je. Ekspolzija je bila ogromna, navodno je brod dovozio iranske dronove, a zna se koliko mornara ide na ovaj brod. Od broda i posade ostali samo dugmići!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije