Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Stečajni postupak u 3. maju? Možda već danas...'

Data room će u Uljanikovoj upravnoj zgradi, na adresi Flaciusova 1, u Puli, biti otvoren radnim danima od 27. prosinca 2018.,. uključivo do 18. siječnja 2019. od 8,00 do 16,00 sati, a dodatno se utvrđuje radno vrijeme subotom od 9,00 do 13,00 sati
27. prosinca 2018. u 14:23 2 komentara 301 prikaza
3. maj
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/12

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je u četvrtak da će Financijska agencija (Fina) po službenoj dužnosti predati zahtjev za pokretanje stečajnog postupka  u brodogradilištu 3. maj, moguće već i tijekom današnjeg dana, a rekao je i da je Ministarstvo poslalo pozivna pisma na pet relevantnih adresa u potrazi za strateškim investitorom Uljanik grupe.

Danko Končar raskinuto strateško partnerstvo Uljanik odlučio, više ne želi ulazak Danka Končara

Odgovarajući na upit novinara ispred Banskih dvora, Horvat je ustvrdio da uvjeti za pokretanje stečaja u Uljanik grupi ne postoje, ali da su oni nastupili u 3. maju.

"Po svojoj službenoj dužnosti, koliko imam informaciju, Fina će pokrenuti stečajni postupak", izjavio je Horvat.

Dodao je i da ga veseli da je danas otvoren virtualni data room. "Mi ćemo dati priliku do 16. siječnja svima onim kojima smo poslali pozivna pisma da pogledaju i prikupe sve potrebne, relevantne informacije te očekujem da ćemo do kraja prvog mjeseca imati odgovorne i financijski vrlo korektne ponude i za Uljanik i za 3. maj", kazao je Horvat.

U Uljaniku ponovo pokrenut štrajk Bijeg od stečaja Uloži li država u Uljanik 415 mil. eura, vratit će joj se 256 mil., a ako ne – ništa

Na upit kada bi se pokrenuo stečaj u brodogradilištu 3. maj, Horvat je rekao "možda čak tijekom današnjeg dana". Kako je istaknuo, stečajni uvjeti su se stvorili, teče rok od osam dana i u tih osam dana Fina će sigurno odreagirati.

Osvrnuvši se na plan restrukturiranja Uljanik grupe i kakva će biti sudbina 3. maja, koji je dio te grupacije a za koji će biti pokrenut stečajni postupak, Horvat je rekao da su i nova i stara uprava Uljanik grupe bile vrlo strpljive, čekajući da se izradi kvalitetni program restrukturiranja. Dosta toga očekivale su i od strateškog partnera Danka Končara, no sinergija se nije dogodila te se više nema što čekati, ustvrdio je.

"Mislim da treba ne samo odabrati drugog partnera, već pronaći onog partnera koji će financijski moći pratiti restrukturiranje", izjavio je Horvat.

>> Pogledajte kako je izgledao prosvjed radnika Uljanika i 3.maja na Markovom trgu

Do sada se, kako je rekao, nitko nije prijavio za data room, no Ministarstvo gospodarstva je poslalo pozivna pisma na pet relevantnih adresa i ovih dana se očekuju reakcije. Kako je rekao, riječ je o Fincantieriju i DIV Grupi koji zajedno nastupaju, potom o Damenu i IHC-u, koji zajedno nastupaju, o ukrajinskom Smart Holdingu, a ovih dana stigle su i reakcije kineskih brodogradilišta pa u Ministarstvu očekuju i njihov interes.

Danko Končar Danko Končar: 'Mogu se ja i povući ili u Uljaniku surađivati s nekim drugim ulagačem'

Uljanik je prošli tjedan raskinuo strateško partnerstvo s Kermas energijom Danka Končara te odlučio ponovno pokrenuti proces traženja i slanja poziva investitorima spremnima uložiti u restrukturiranje. Pozvao je zainteresirane ulagače za iskazivanje interesa za strateško partnerstvo i dokapitalizaciju.

Data room će u Uljanikovoj upravnoj zgradi, na adresi Flaciusova 1, u Puli, biti otvoren radnim danima od 27. prosinca 2018.,. uključivo do 18. siječnja 2019. od 8,00 do 16,00 sati, a dodatno se utvrđuje radno vrijeme subotom od 9,00 do 13,00 sati.

>> Pogledajte štrajk radnika Uljanika zbog neisplaćenih plaća 

Workers in protective suits take part in the disinfection of Huanan seafood market, where the novel coronavirus is believed to have first surfaced, in Wuhan
GODINU DANA OD PANDEMIJE
Kineski mediji šokirali svijet: COVID-19 nije izbio u Wuhanu, imamo dokaze za to
ZŠEM
ZŠEM
Zbog ovih profesora gotovo svi studenti pronađu posao u prvoj godini dana nakon završetka studija
  • ObrenM:

    Danko Koncar,koliko se je novca usidrilo u njegovom djepu?

  • ante.oreskovic75:

    Da možda skoknete u Split do Debeljaka,izgleda da on nešto zna a nije u IDSu!Šta ste zapravo rješavali dok ste štrajkali,da vam ono što ste učinili spasi država!?