Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDUĆI TJEDAN

Filipović potvrdio: Možemo očekivati osjetno pojeftinjenje dizela

Gorivo od danas drastično jeftinije, litra benzina manje od 10 kuna
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
24.03.2023.
u 11:22

U izjavama za medije Filipović je trenutnu situaciju s energentima ocijenio ''zadovoljavajućom''

Ministar gospodarstva Davor Filipović najavio je ovoga petka kako se od idućeg tjedna može očekivati značajno pojeftinjenje dizela. U izjavama za medije ocijenio je trenutnu situaciju s energentima ''zadovoljavajućom''.

- Od prosinca su cijene krenule polako dolje što se tiče plina, situacija je sada zadovoljavajuća, a što se tiče goriva, cijene su također padale i mogu slobodno reći da se može očekivati osjetno pojeftinjenje dizela. Vidjet ćemo još danas kakvo će biti trgovanje benzinom na tržištu Mediterana ili će biti na istoj cijeni ili će isto tako biti lagani pad cijene benzina. Prema tome, to je dobra situacija - poručio je.

- Mi smo kroz dva paketa mjera ograničili cijene električne energije. Zagreb u usporedbi s drugim metropolama, samo je u Budimpešti niža cijena. Nastavit ćemo štititi građane - dodao je, napominjajući kako je Hrvatska imala 4. najveći gospodarski rast u EU u prošloj godini.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković komentirao je pak vozila na alternativni pogon. - Mi smo jako zainteresirani kad govorimo o vozilima na alternativni pogon, za što nam trebaju nove punionice i naravno koristimo sredstva Nacionalnog programa oporavka za realizaciju svih tih projekata - dodao je.

>> VIDEO Poznati detalji povrata poreza, oko 153.000 mladih dobiva puni iznos: 'Isplate kreću u svibnju'

Ključne riječi

Komentara 2

KO
Kolibri
19:25 24.03.2023.

Barel je sad ispod 70 $, litra goriva je 10.5 bivsih kuna, a kad je barel bio 130 $, litra goriva je bila 8 kn. Hvala ti veliki vodjo AP.

KA
kažemja
11:57 24.03.2023.

Hrvatska je imala četvrti najveći gospodarski rast u EU .Vidi se to po plaćama,mirovinama ,minimalcu .... Jedino mi nije jasno kako iz takve divne i krasne države sve više mladih i školovanih ljudi bježe van ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije