Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobre vijesti

Filipović: 'Nikome se neće povećati cijena plina do 31. ožujka'

Dolazak članova šireg Predsjedništva HDZ-a na sjednicu
Slavko Midzor/PIXSELL
20.10.2022.
u 13:32

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović sazvao je konferenciju za medije na kojoj je istaknuo kako je opskrba plinom neupitna, te kako nikome u Hrvatskoj neće rasti cijene do 31. ožujka.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović sazvao je konferenciju za medije na temu plina. 'Ini smo naložili da podigne proizvodnju za 10 posto', rekao je Filipović, a prenosi Dnevnik.hr.

'Sve raspoložive količine plina idu HEP-u, oni ih dalje transferiraju prema onima kojima plin treba, a odlukom Vlade od srijede plin je osiguran za 125.000 građana. Nikome u se neće povećati cijena do 31. ožujka', dodao je. 

Filipović je istaknuo kako je za sve bolnice, škole, vrtiće, fakultete i ostale institucije osiguran hrvatski plin po cijeni od 41 eura, te dodao kako za sedam kupaca postoje ugovori koji se ne mogu jednostrano raskinuti jer bi slijedile tužbe.

Zaključio je kako je opskrba plinom neupitna. 

Video: Milanović o Baći i ratnoj školi

Komentara 3

GO
goran2hr
08:51 21.10.2022.

Ako bi se išlo na korištenje domaćeg plina, koji bi do hrvatskih potrošača stigao bez posredništva privatnika i stranaca, čemu onda poskupljenje i nakon 31.3.? Eno ga, leži u zemlji (podmorju) i nikog ne "traži kruha". U svijetu sigurno ima rabljenih platformi, a sa bušenjem je trebalo početi "jučer". A skupi LNG plin proslijediti stranim državama i na njemu zaraditi ako se može... Nikakvo "zajedništvo" i "suradnja" sa strancima, zbog koje bi u konačnici Hrvati plaćali skupo ili trpjeli nestašice.

Avatar nekakav
nekakav
14:56 20.10.2022.

to smo dali rusima rok do kad trebaju srediti stvari? ne misli netko da će se do 31.3.2023. godine stanje na tržištu toliko promijeniti, da će rusi pronaći nove kupce na istoku, jugu, da će europa naći zamjenu ruskom plinu u istim količinama, a posebno po istoj cijeni? jer ne znam ja kako nakon tog datuma netko misli da će ići dalje, ako na tržištu bude potražnja, bude i dobra cijena. ako ne bude potražnje, nemojmo se brinuti onda o tome da će i cijene pasti, nego budimo svjesni da ako pada potražnja da su i naše aktivnosti onda jako slabe, što znači nezaposlenost, manje posla, manje plaće, krizu, recesiju, inflaciju...

Avatar VLbriše
VLbriše
13:49 20.10.2022.

Ne bi trebalo dizati niti poslije 31.3. Jer mi imamo naš hrvatski plin ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije