Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvješće sredinom studenog

INA odabrala KPMG za provođenje vanjske revizije trgovanja plinom, rezultate interne istrage dostavili USKOK-u

Zagreb: Upravna zgrada Ine
Igor Kralj/PIXSELL
17.10.2022.
u 12:02

KPMG, jedna je od četiri najveće svjetske revizorske kompanije, a odabrana je putem natječaja.

Uprava i Nadzorni odbor Ine pokrenuli su postupak vanjske revizije sa svrhom unapređenja poslovnih procesa trgovanja plinom. Ovaj postupak uslijedio je nakon Inine interne istrage o slučaju Škugor, čije rezultate je kompanija dostavila USKOK-u, piše u priopćenju iz te kompanije. 

U kompaniji očekuju kako će vanjska revizija pružiti savjetodavne usluge o tome kako poboljšati poslovanje i aktivnosti trgovanja plinom te koje potencijalne korektivne ili preventivne radnje treba razmotriti. Osim toga trebala bi pregledati Inin portfelj trgovanja plinom za razdoblje od 2020. do 2022. godine. Završetak njihova rada očekuje se do sredine studenog.

Nakon toga izraditi će izvješće, a rezultati će biti dostavljeni Upravi i predstavljeni Nadzornom odboru Ine, navode u priopćenju. 

'Uprava Ine u potpunosti je posvećena preispitivanju sustava kontrole tvrtke i ostalih poslovnih procesa s posebnim osvrtom na aktivnosti trgovanja plinom. Očekujemo da će nam vanjska revizija pružiti nezavisni pogled na naše procese trgovanja plinom i preporučiti mogućnosti daljeg razvoja naših sustava kako bi kompanija postigla još snažnije i bolje rezultate', izjavio je Péter Ratatics, predsjednik Uprave Ine.

KPMG, jedna je od četiri najveće svjetske revizorske kompanije, a odabrana je putem natječaja.

Video: Propustio vozačicu u Zagrebu, a onda ugledao poruku koja ga je oduševila

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije