Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIZNAO DJELO

'Fantom s Trešnjevke' osuđen na osam mjeseci zatvorske kazne zbog nametljivog ponašanja

Zagreb: Nastavljeno je suđenje Darku Krsniku optuženom za nametljivo ponašanje
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
20.01.2023.
u 15:25

Zastupnica Općinskog kaznenog državnog odvjetništva u Zagrebu Tena Filipović rekla je da smatraju kako će jedino bezuvjetni zatvor utjecati na njega da ne čini kaznena djela

Darko Krsnik (41), poznatiji kao "fantom s Trešnjevke" nepravomoćno je proglašen krivim za nametljivo ponašanje na općinskom kaznenom sudu u Zagrebu. Sudac Ilija Jurčević na temelju svjedočenja sudskog vještaka smatra kako je okrivljenik u vrijeme počinjenja djela bio smanjeno ubrojiv, no ipak ubrojiv, te mu je s obzirom na "dosadašnje ponašanje" izrekao bezuvjetnu kaznu od osam mjeseci zatvora.

Krsnik je osuđen jer je od kraja ožujka do kraja srpnja 2020. te od 26. ožujka do 4. travnja 2022. uhodio jednu Zagrepčanku, čekao ju ispred zgrade u kojoj radi, slijedio ju biciklom te ju napadno gledao i snimao pokušavajući pod svaku cijenu s njom uspostaviti kontakt. Nadimak "fantom s Trešnjevke" zaradio je zbog zavirivanja kroz prozore u tuđe domove na području tog zagrebačkog kvarta, piše 24Sata.

Vještak psihijatar dr. Darko Marčinko na današnjoj je raspravi kazao da su kod Krsnika u vrijeme počinjenja djela postojala smetnje bazirane na deficitu strukture ličnosti mješovitog tipa.

"Te smetnje imaju obilježja sva tri klastera ovog spektra od shizoidnih, preko antisocijalnih, narcističnih i histrionih do anksioznih i opsesivno-kompulzivnih. U trenucima počinjenja ubrojivost je bila očuvana međutim ipak je bila bitno smanjena limitirana. Raspravno je sposoban, a u nalazu i mišljenju je predložena i mjera obveznog psihijatrijskog liječenja" rekao je dr. Marčinko.

Na prvom je ročištu Krsnik priznao djelo te rekao da se kaje. Dodao je da mu je žrtva jasno dala do znanja da ne želi imati kontakt s njim, a čak ga je i opsovala, no on ju je nakon kratke pauze nastavio uhoditi. 

Zastupnica Općinskog kaznenog državnog odvjetništva u Zagrebu Tena Filipović rekla je da smatraju kako će jedino bezuvjetni zatvor utjecati na njega da ne čini kaznena djela te istaknula njegovu raniju višestruku kaznenu osuđivanost kao i učestalost i upornost njegovog nedozvoljenog ponašanja prema žrtvi.

Braniteljica Marija Cvitanušić predložila je da se Krsniku umjesto zatvorske kazne odredi prisilna psihijatrijska hospitalizacija, pošto je iz njegove dosadašnje kaznene evidencije vidljivo da zatvorske kazne na njega nisu polučile željeni učinak.

VIDEO Butković: 'Propust je učinjen, tu nema natrag i nadam se da se ovo više neće dogoditi'

Komentara 1

PA
pax5
15:40 20.01.2023.

Na Goli otok,suočiti ga sa radom...a ne izmišljati med.diagnoze...Što ako glumi sve...?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije