Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIV JE ALKOHOL

Bacao se po podu, razbijao po kući jer mu roditelji nisu dali novac. Ima 27 godina...

Alkoholizam
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
20.01.2023.
u 10:14

27-godišnji Varaždinac kažnjen sa 265 eura nakon što je razbijajući po kući i vrijeđajući tražio od roditelja novac. Za svoje ponašanje okrivio je 2,08 promila alkohola koje je imao u krvi

Varaždinac koji je razbijao po kući jer mu roditelji koji ga uzdržavaju nisu dali novac, osuđen je na Općinskom sudu u Varaždinu zbog kršenja Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji na novčanu kaznu od 265 eura. Kažnjen je za psihičko nasilje nad roditeljima pod utjecajem 2,08 promila alkohola u krvi. Ima 27 godina, neoženjen je i nezaposlen.

Prema presudi, u obiteljskoj kući počeo je vikati i vrijeđati majku i oca riječima: "Je... vam bog mater, glupi ste idioti, dajte mi novce!", potom se počeo se bacati po podu i razbijati čaše, stolice i prozore. Lupao je po vratima spavaće sobe roditelja kod kojih je time izazvao strah, uznemirenost i povredu dostojanstva.

Kazna mu je umanjena za 40 eura ili jedan dan zatvora jer je nakon uhićenja bio zadržan 11 sati. Na suđenju je rekao da se osjeća krivim i pokajao se, a za sve je okrivio alkhol. Zbog toga što se pokajao, sud mu nije izrekao zaštitnu mjeru obveznog psihosocijalnog tretmana i zabranu približavanja, uznemiravanja, kao ni udaljenje iz zajedničkog kućanstva i obvezno liječenje od ovisnosti o alkoholu.

>> VIDEO: DHMZ i HAK upozoravaju građane zbog snijega, zimski pokrivač mogao bi i do obale

Komentara 6

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
17:08 20.01.2023.

i ve buju lepo mamek i tatek scaltali globu

Avatar FalusBonus
FalusBonus
17:13 20.01.2023.

Zagorec s intolerancijom na alkohol. Čudno, čudno...

RE
realist01
11:42 20.01.2023.

Obavezno na liječenje, inače će se ponoviti možda i u gorem obliku. Netko je od alkohola agresivan a mnogi su samo veseli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije