Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izabrana radna skupina

Evo tko će odlučiti hoće li djeca u školske klupe: Rok za donošenje odluke 31. kolovoz

Šibenik: Škole nakon mjesec i pol otovorile svoja vrata, mali odaziv učenika
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
13.08.2020.
u 17:42

23 članica i članova radit će na sjednicama prema pozivu koordinatora te na online sjednicama

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs imenovao je članove Radne skupine za razradu i predlaganje mjera za početak nove pedagoške, školske i akademske godine 2020./2021. koji trebaju do 31. kolovoza te mjere razraditi i predložiti.

Ministar Fuchs donio je Odluku o imenovanju članova spomenute radne skupine u kojoj je 23 članica i članova, a za koordinatoricu je imenovao Ivanu Pavić Šimemtin iz Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), priopćilo je u četvrtak Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Rok za donošenje mjera je 31. kolovoza, a članovi i članice radit će na sjednicama prema pozivu koordinatora te na online sjednicama.

Kako je navedeno, pripremljeni materijali razmjenjivat će se e-poštom. U Radnoj skupini su stručnjaci epidemiolozi, predstavnici agencija u sustavu obrazovanja, ravnateljskih udruga, osnivača škola i sindikata.

U Radnu skupinu imenovani su - Ivana Pavić Šimetin, Bernard Kaić, Sanja Šprem, Branimir Mihalinec, Gordana Kovač-Bluha, Igor Radeka, Nikica Mihaljević, Suzana Hitrec, Vesna Šerepac, Matilda Juričević Žigman, Živko Bulat, Sanja Urek, Igor Rukljač, Vesna Anđelić, Jasmina Havranek, Ivana Katavić, Andrijana Prskalo Maček, Tanja Sever, Zdenka Čukelj, Ivana Pilko-Čunčić, Nandor Čapo, Marijana GojčetaKristina Ferara Blašković.

VIDEO Radovan Fuchs: "Devetogodišnja škola nije loša ideja"

Komentara 2

PE
penelopea15
18:42 13.08.2020.

Vidite da su i malu i srednju privredu usmrtili u svim drzavama, a samo nacisticke korporacije rade, i sve zivo u javnome sektoru, zato sto vam oni uvode NACIZAM u Europi, u nacizmu su samo korporacije, nema nicega drugog, a svi ostali robuju u logorima za njih. Smece zlocinacko i nacisticko! Sada kada su Rusi izbacili vakcinu na trziste, i oni garantiraju za vakcinu, i zivote koje ce spasiti njihova vakcina, svi ovi nacisti moraju naruciti jednu odredjenu kolicinu vakcina u citavoj Europi, da zastite te tesko bolesne ljude , a budu li ih i dalje stavljali na respiratore i ubijali, i masovno unistavali ekonomiju u zemlji, treba podici optuznice za zlocine protiv covjecnosti protiv tih bolesnih nacista sto su se okomili an ljudski rod.

GE
Gensoman1000
18:16 13.08.2020.

Djeca imaju veci rizik od gripe nego od covida pa su ovakve odluke potpuno nebitne. Skole nemaju kaj biti zatvorene jedino kaj prosvjetari ne zele raditi nakon kaj su dobili povisice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije