Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čekaju odobrenje

Europarlamentarac: Cjepiva protiv omikrona stižu u EU

Omikron, nova varijanta koronavirusa
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
31.08.2022.
u 14:47

Europska agencija za lijekove (EMA) trebala bi ovaj tjedan donijeti odluku o cjepivima Moderne i Pfizer-BioNTecha namijenjenu za borbu protiv BA.1 omikron varijante virusa, kao i protiv originalnog soja.

Cjepiva prilagođena za omikron varijantu koronavirusa bit će poslana Europskoj uniji nedugo nakon odobrenja, objavio je u srijedu zastupnik Europskog parlamenta Peter Liese

Europska agencija za lijekove (EMA) trebala bi ovaj tjedan donijeti odluku o cjepivima Moderne i Pfizer-BioNTecha namijenjenu za borbu protiv BA.1 omikron varijante virusa, kao i protiv originalnog soja. 

Moderna će u prva dva mjeseca EU-u prodati 70 milijuna doza cjepiva, s osam do 11 milijuna doza već u prvim tjednima rujna. Njemačka bi trebala dobiti četiri milijuna doza u prva dva tjedna nakon odobrenja, priopćio je Liese. Do 29 milijuna doza cjepiva Pfizera i BioNTecha trebalo bi stići u rujnu samo Njemačkoj, uključujući 10 milijuna doza u prva dva tjedna nakon odobrenja. 

"Ne možemo komentirati buduće pošiljke“, rekao je pak glasnogovornik Europske komisije.

VIDEO: Često gubite ključeve i druge sitnice? Psihologinja savjetuje kako tome stati na kraj:

Komentara 4

ZU
Zujim
16:49 31.08.2022.

Preko 50 sam, kronicna bolest i necijepljen, a eto nekim cudom sam ove 2.5 god. prezivio. Zato poklanjam i ovu svoju najnoviju dozu onima koji ce je trebati da bi sto prije oboljeli.

V0
Vlaskoulicanec3.0
16:19 31.08.2022.

Smijem li upitati čemu služi cijepivo protiv BA.1 kada smo vec kod BA.5??? I to još cijepivo koje nije prošlo nikakve kliničke studije te se ne zna niti kako djeluje ni koje su nuspojave? Navalite ovčice... Beeeeeeeeee

GE
geler203
15:15 31.08.2022.

Što kažu Fauci i CDC?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije