Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPOZORILI I ALBANCE

EMSC opet u problemima zbog Hrvata: 'Naš informatičar će ostati bez kose'

Foto: Borna Filic/PIXSELL
03.04.2020.
u 13:34

– Za posljednji udar nakon potresa imali smo 1500 prijava u četiri minute. Ne znam kada će to prestati, ali naš informatičar Fred će ostati bez kose pokušavajući održati naš sustav – našalili su se danas iz EMSC-a

Euromediteranski seizmološki centar (EMSC), najpoznatiji europski online centar za prijavu potresa, obratio se putem Twittera korisnicima u Albaniji i Hrvatskoj zbog navodno uvredljivih komentara koji su se pojavili na njihovoj stranici nakon dva sinoćnja potresa, a posebno se obratio i Zagrepčanima još jednom apelirajući da smanje broj prijava.

– Za posljednji udar nakon potresa imali smo 1500 prijava u četiri minute. Ne znam kada će to prestati, ali naš informatičar Fred će ostati bez kose pokušavajući održati naš sustav – našalili su se danas iz EMSC-a.

Sinoć su pak stavili ozbiljniju obavijest.

– Neki su korisnici ostavili komentare koji se mogu smatrati uvredljivim / bez poštovanja / glupim / itd. Ne možemo ih mijenjati, prevesti, pročitati sve niti definirati jesu li prihvatljivi ili nisu. S obzirom na to da smo dobili više žalbi, imamo dvije mogućnosti. Molimo da glasate u anketi trebamo li ubuduće zaustaviti prikupljanje/objavljivanje novih komentara – tvitali su iz EMSC-a. 

 

Na njihovu objavu reagirao je jedan korisnik iz Hrvatske koji je napisao: "Ako nitko ništa nije izbrisao, samo bi jedan komentar mogao biti označen kao 'uvredljiv', ali to je samo lokalna verzija koja kaže 'nemojte me više gnjaviti'. Svi ostali samo prijavljuju gdje su nešto osjećali (ili nisu). Nastavite samo tako dalje."

Pokušali smo provjeriti i sami ima li kakvih uvredljivih komentara u izvještaju današnjeg potresa, ali ih je doista previše da bi se svi pročitali. Ipak gotovo svi koje smo pročitali doista govore o iskustvu potresa, uz tek par pojedinaca koji pišu gluposti nevezane uz potres poput "Gdje ste miševi" ili "Prodajem piliće".

VIDEO Pomak tla uslijed potresa u Zagrebu 2020.

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Edgedancer
Edgedancer
15:01 03.04.2020.

Jel ostavio adresu taj s pilićima?

SN
snovakor
14:46 03.04.2020.

Ima uvijek nekoliko pametnjakovića koji ostavljaju glupe komentare i uvrijedljive !! ... ali problem imaju oni, jer bi mogli napravili Aplikaciju, kojom se može prijaviti uvredljiv sadržaj a time i blokirati takvog koristnika !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije