Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Elektromobil Tesla protiv Porschea

12.08.2006.
u 20:03

Ambiciozna kalifornijska tvrtka Tesla Motors proizvodit će mali sportski dvosjed Tesla Roadster, kojim namjerava konkurirati moćnom i popularnom Porscheu. Auto je na električni pogon i namijenjen je uspješnim mladim ljudima, pogotovo prebogatim štreberima iz Silicijske doline.

"Pripremamo proizvodnju u Engleskoj, s obzirom na to da je to elektromobil, tehnički znatno jednostavniji od benzinskog automobila, masovna serijska proizvodnja brzo će uhvatiti potražnju. Počeli smo s ekskluzivnim kupe-kabrioletom, ali već spremamo proizvodnju obiteljskog automobila", tvrde u tvornici.

Iako ide na struju, Teslin auto razvija nevjerojatnih 100 kilometara na sat za samo četiri sekunde, ali je sve tiho i ekološki potpuno čisto. Po svojim osobinama automobil je poput onih ručno rađenih Ferrarija i Lamborghinija, ali s bitnom razlikom da neće biti toliko skup niti će se za njega čekati cijela vječnost.

Automobil se puni na 220 volti i vuče 70 ampera. Takve će punjače moći imati svatko, ali Tesla Roadster nije za svakoga jer će mu cijena biti oko 80.000 eura. Uspije li se probiti na tržištu, cijene automobila ubuduće će padati brzo kao kompjutorima.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije