Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
5 mrtvih, 36 ozlijeđenih

Napadač je želio detonirati bombu na mjestu s više ljudi, no prestrašio se policije

Istanbul
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
19.03.2016.
u 18:57

U napadu su ubijena tri Izraelca i jedan Iranac, a ranjeno 12 stranaca među njima Izraelci, Iranci i Nijemci. Neslužbeno doznajemo da je napadač turski državljanin

Najmanje pet osoba je ubijeno, a 36 ozlijeđeno u samoubilačkom napadu u velikoj trgovačkoj i turističkoj četvrti u središtu Istanbula, piše Hurriyet

U napadu su ubijena tri Izraelca i jedan Iranac, a ranjeno 12 stranaca među njima Izraelci, Iranci i Nijemci. Neslužbeno doznajemo da je napadač turski državljanin.

Turski ministar zdravstva Mehmet Müezzinoğlu kazao je da je 36 osoba, uključujući i 12 stranaca i dijete, među ozlijeđenima. Sedam je u bolnicama u kritičnom stanju, javlja Hurriyet.

Eksplozija se dogodila u ulici Istiklal, tri kilometra dugačkoj pješačkoj zoni koju u dane vikenda posjeti 3 milijuna ljudi. Ona je puna trgovina, restorana, kina, umjetničkih galerija, kafića i pubova. Reutersov očevidac je rekao da je vidio policijske helikoptere kako kruže nad tom avenijom, a na televizijskim snimkama su se mogli vidjeti ljudi kako trče s tog područja.

- Napadač je detonirao bombu prije nego je došao do mjesta gdje je napad planiran jer se prestrašio policije - kazao je turski dužnosnik Reutersu te dodao da je plan bio napasti na mjestu gdje ima više ljudi.  

Izraelsko Ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je da su među ozlijeđenima u napadu izraelski državljani. Turski CNN je izvijestio kako je ozlijeđeno troje izraelskih državljana.  Pjevačica britanske grupe Skunk Anansie, Skin, svjedočila je napadu. - Snažna eksplozija bombe ispred hotela. Ja sam dobro, potresena, mrtvi ljudi, užasne scene - napisala je Skin na službenom profilu na Twitteru.

Ranije ovoga tjedna u turskoj prijestolnici Ankari je eksplodirao automobil bomba i pritom je ubijeno 37 osoba a u siječnju je u Istanbulu u samoubilačkom napadu poginulo 12 njemačkih turista.

>> Teroristička prijetnja u Istanbulu: Zatvoreni njemački konzulat i škola

>> Turski premijer: Bombaš samoubojica je bio pripadnik ISIL-a. Svi ubijeni su stranci

Komentara 55

JO
Journalist007
11:34 19.03.2016.

Erdoganova politika dovela ih je tu gdje su sad.

LO
loglogloguser
11:48 19.03.2016.

Samo tepih bombardovanje svakog mm islamskih zemalja ce pomoci...dok ima i jedne dzamije na ovoj planeti,bice problema...al puknuce svima film jednog dana pa ce zamotani da lete u nebo

ST
strsljen2013
13:04 19.03.2016.

Umjesto da se zatraži Erdoganov odlazak i autonomija za Kurde u Trurskoj što bi automatski dovelo i do smanjenja podrške teroristima i pojačalo borbu protiv njih. EU i Un i dalje jedu g.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije