Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povećana razina terorističke prijetnje

Eksplozija ispred bolnice u Liverpoolu: Taksist zaključao bombaša u automobilu?

Liverpool
Foto: REUTERS/PIXSELL
1/6
15.11.2021.
u 17:39

Vezano uz promjenu rezine terorističke prijetnje, ministrica Priti Patel rekla je da je promjena nastala zato što je eksplozija u Liverpoolu bila "drugi incident u mjesec dana"

Eksplozija ispred bolnice u Liverpoolu u nedjelju dovela je do povećanja razine terorističke prijetnje u Ujedinjenom Kraljevstvu na tešku, što označava da je napad "vrlo vjerojatan". Nakon što je taksi eksplodirao, putnik je poginuo, a vozaču je bila potrebna liječnička pomoć. Temeljem Zakona o terorizmu, četvorica muškaraca uhićena su. 

Putnik, koji je na mjestu događaja proglašen mrtvim, još uvijek nije službeno identificiran. Vozio se s taksijem desetak minuta do bolnice gdje se dogodila eksplozija. Russ Jackson, šef protuterorističke policije, naveo je kako se čini da je putnik napravio improviziranu napravu koja je izazvala eksploziju, prenosi BBC

Vozač taksija otpušten je iz bolnice nakon što je zbrinut zbog ozljeda. Joanne Anderson, gradonačelnica Liverpoola, rekla je da je vozač spriječio "užasnu katastrofu" herojskim postupcima. Rekla je da je izašao iz automobila i zaključao vrata prije eksplozije.

Russ Jackson navodi kako ne može potvrditi izvješća da je vozač zaključao vrata taksija prije eksplozije. Dok je razgovarao s vozačem, u tom trenutku još je bio potresen i ozlijeđen, a policija još nije dobila potpuni izvještaj o incidentu.

Trojica muškaraca - u dobi od 29, 26 i 21 godinu - uhićena su prema Zakonu o terorizmu nakon što su u nedjelju privedena u četvrti Kensington. Danas je na istoj lokaciji uhićen i četvrti muškarac, 20-godišnjak. 

Jackson navodi da se vjeruje da su uhićeni muškarci suradnici putnika u taksiju. Rekao je i da policajci pregledavaju njegove telefonske zapise i kupovine.

Vezano uz promjenu razine terorističke prijetnje, ministrica unutarnjih poslova Priti Patel rekla je da je promjena nastala zato što je eksplozija u Liverpoolu bila "drugi incident u mjesec dana", nakon ubojstva zastupnika Davida Amessa u Essexu.

VIDEO Od danas lockdown za necijepljene u Austriji: Ne smiju na ulicu osim u iznimnim slučajevima, pojačane i kontrole...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije