Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najviši kontejner

Ekolozi predložili postavljanje javnih zahoda na Mount Everest

everest
13.10.2011.
u 10:52

Ekolozi tvrde da je Everest zagađen otpacima planinara, a desetljeća su potrebna da bi istrulili zbog ekstremno niskih temperatura

Grupa boraca za okoliš tvrdi da bi planinari koji se penju iz kampa South Base u Nepalu prema vrhovima Mount Everesta daleko manje štetili okolišu kada bi nuždu obavljali na primjerenijem mjestu.

Upravo su zato predložili, prenosi Telegraph, postavljanje javnih zahoda na planinarske puteve.

Ekolozi tvrde da je Everest zagađen otpacima članova ekspedicija, a potrebna su desetljeća kako bi istrulili zbog ekstremno niskih temperatura. Nema točnog podatka koliko je otpada i smeća ostavljeno na planini, ali nakon 50 godina uspinjanja ekspedicija otpaci su Everestu donijeli naziv „najvišeg svjetskog kontejnera“.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije