Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

E.ON i 10.000 sadnica za zelenije sutra

E.ON
08.12.2023.
u 15:42

Održivost kao jedan od tri strateška stupa E.ON grupe utkana je u sve segmente poslovanja ove kompanije pa tako i u odnos s kupcima. Kao energetska kompanija koja predvodi zelenu energetsku tranziciju Europe, zahvaljujući svojim korisničkim rješenjima i energetskim mrežama, E.ON je savršeno pozicioniran da postane platforma za postizanje ovog ambicioznog cilja. Na put prema zelenijem sutra vodi i svoje kupce iz poslovnog i privatnog sektora, omogućavajući im energetski učinkovita rješenja za smanjenje troškova i povećanje energetske učinkovitosti.

Upravo je za privatne kupce E.ON Energija, kao dio E.ON Hrvatska grupe, pripremila akciju u kojoj za svakog kupca koji aktivira e-račun će biti zasađeno jedno stablo. U razdoblju od lipnja do listopada je tako čak 8 tisuća E.ON-ovih kupaca prepoznalo vrijednost ove akcije te aktiviralo svoj e-račun čime je ukupan broj sadnica u 2023. godini došao do broja od 10 tisuća sadnica, a u pošumljavanju sudjelovali su vrijedni zaposlenici E.ON-a.

Ova akcija dio je CO2MPENSATING BY PLANTING programa, kojega organiziraju Savez izviđača Hrvatske, Hrvatske šume i agencija HEARTH, a koji E.ON podržava od njegovog samog početka. Riječ je o jedinstvenom programu u ovom dijelu Europe koji omogućuje kompanijama da sadnju stabala, kojom pridonose kompenzaciji vlastitog CO2 otiska, vrše lokalno, u zajednici u kojoj žive i rade. Osim same dobrobiti stvaranja budućih šuma na području Hrvatske, CO2MPENSATING BY PLANTING je program kroz koji kompanije mogu svojim zaposlenicima omogućiti koristan i zanimljiv team building u prirodi.

U ovoj godini E.ON Hrvatska objavio je svoje izvješće o održivosti u kojem su jasno naznačeni ciljevi i rezultati sadržani u kompanijskoj strategiji o održivosti. Tako kompanija slijedi ambicije E.ON Grupe za postizanje nulte neto emisije do 2040. godine, a aktivni su i na drugim ključnim područjima kako bi dodatno oblikovali i ostvarili strategiju održivosti. E.ON Hrvatska je uložio više od 50 milijuna eura tijekom posljednje dvije godine i dosegao 74% taksonomski prihvatljivih ulaganja u 2022. U sljedeće tri godine planiraju uložiti dodatnih 100 milijuna eura u zelena i održiva rješenja pri čemu planiraju postići 85% - 90% ulaganja usklađenih s taksonomijom EU. Emisije opsega 3 (proizvodnja električne energije i izgaranje plina) danas predstavljaju većinu emisija stakleničkih plinova, a cilj E.ON-a je smanjiti ih za 50% u portfelju električne energije i za 30% u portfelju plina. Širenjem portfelja rješenja za obnovljive izvore energije, kako za kućanstva tako i za poslovne kupce namjeravaju pomoći i svojim kupcima da povećaju svoju energetsku neovisnost.

Energija je ono što nas pokreće svaki dan, na nama je da odlučimo hoće li nas pokrenuti u pravom ili krivom smjeru. E.ON svojim primjerom pokazuje da je potrebno malo kako bismo napravili veliku promjenu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije