Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Dvije godine za silovanje pred maloljetnim djetetom

13.02.2009.
u 13:49

OSIJEK – Na dvije godine zatvora nepravomoćno je osuđen na Županijskom sudu u Osijeku hrvatski branitelj i pripadnik popularnih Tigrova Ivo Jukić (44) iz Koprivnice, koji je 12. rujna 1992. godine, na izrazito ponižavajući način, i to pred osmogodišnjim djetetom, silovao tada 40-godišnju ženu iz okolice Osijeka. Jukiću je osječki sud presudio nakon što se spis gotovo 17 godina vukao po ladicama splitskih sudova, a iako je mogao dobiti najmanje tri godine zatvora (kao što je to predviđeno za ovo kazneno djelo), Jukić je dobio samo dvije.

Sud mu je kao olakotne okolnosti uzeo u obzir to što je branitelj teškog zdravstvenog stanja (transplantiran mu je bubreg), otac je dvoje djece, nikada nije osuđivan te je pri izvršenju kaznenog djela bio smanjeno ubrojiv.

Tadašnji “tigar” nesretnu je ženu silovao u makarskom hotelu Biokovka, gdje je ona odsjela sa svojim nevjenčanim suprugom i maloljetnim sinom. Jukić ju je upoznao na zabavi koja je bila priređena za branitelje koji su se vratili iz logora, a kobne joj se večeri ušuljao u sobu i puna dva sata silovao je pred sinom koji je navodno spavao, dok je suprug ostao na zabavi s kolegama iz rata.

– Od njegova zatvora ja nemam ništa. I da doživotno robija, ne može mi vratiti ono što sam ja toga dana izgubila – zdravlje, ali i sreću koja me mogla cijeloga života pratiti. Drago mi je jedino da je sve gotovo nakon toliko godina, da ne moram više o tome toliko razmišljati premda znam da to ipak neću moći izbiti iz glave. Ono što se dogodilo te večeri pratit će me cijeli život i zbog toga mu ne mogu nikako oprostiti premda sam pokušavala – kazala nam je silovana, sada 57-godišnja žena, kada smo joj javili za zatvorsku kaznu.

– Žao mi je što se to dogodilo, ne samo zbog mene nego i zbog njega. Ne veselim se ničijem zlu, žao mi je njegove supruge i djece, ali ipak smatram da je pravda trebala biti zadovoljena – dodala je.

Iako je dosad dolazio na svaku sazvanu raspravu, Jukić se na čitanju presude jučer nije pojavio. U izdržavanje kazne zatvora bit će mu uračunato i vrijeme provedeno u pritvoru, od 12. rujna 1992. do 17. ožujka 1993. godine.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije