Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svi su dobro

Dvadesetak studenata Libertasa u samoizolaciji, pisali ispit sa zaraženom osobom

Klinika za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
23.06.2020.
u 11:08

Iz mjera predostrožnosti studentima su epidemiolozi izdali mjeru samoizolacije u trajanju od 14 dana. Svi studenti za sada su dobro

Dvadesetak studenata Međunarodnog sveučilišta Libertas od jučer je u propisanoj samoizolaciji nakon što su obaviješteni da su u petak, u popodnevnim satima pisali ispit sa studentom koji je pozitivan na COVID-19 .

Studenti i profesor u trenutku pisanja ispita nisu imali saznanja da je student zaražen, a ispit su pisali u dvorani sat vremena. Iako studenti svjedoče da im je na ulazu izmjerena temperatura, izdana mjera samoizolacije svakako ih je uplašila

Video: Beroš: Epidemiolozi u Zadru primili više od 600 poziva

– U nedjelju smo iz Andrije Štampara dobili obavijest i zamoljeni smo dati popis studenata koji su bili u dvorani na pisanom ispitu. Iz mjera predostrožnosti studentima su epidemiolozi izdali mjeru samoizolacije u trajanju od 14 dana. Svi studenti za sada su dobro. Nitko nije prijavio simptome – kazao je Duško Pavlović, rektor Libertasa.

Rektor potvrđuje da su na fakultetu bile poštovane mjere te je prostor redovito dezinficiran, a na pitanje zašto su studenti ipak pristupili fizičkom ispitu, odgovara da su se vodili epidemiološkim mjerama kao da ugroze nije bilo. Sada će svi rokovi i ispiti biti održani online, poručio je rektor. 

Ključne riječi

Komentara 4

AV
anemicna_vagina
11:14 23.06.2020.

Pa što onda, Plenković je cirkusirao po Zadru, pa nije u samoizolaciji.

GE
geler203
12:50 23.06.2020.

Pa zar nisu mjerili temperaturu na ulasku? Dolazimo do toga da temperatura nije mjerilo, maske nisu mjerilo, rukavice, dezinfekcijska sredstva,.... ništa nije mjerilo a događa se. U biti nitko ništa ne zna, smrtnost u odnosu na gripu minimalna a neki prekomjerno zarađuju.

Avatar southman
southman
12:49 23.06.2020.

Vas dvojicu bi trebalo debelo izolirat !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije