Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
još 82 u izolaciji

Šostar: U Zagrebu 12 novozaraženih, 'polovljeni' su svi kontakti

Konferencija za medije Stozera civilne zastite grada Zagreba i M
Foto: POOL
1/3
23.06.2020.
u 10:58

Zagreb ukupno broji 49 aktivnih slučajeva zaraze

U Zagrebu je 12 novih koronavirusom zaraženih osoba, izjavio je u utorak Hini Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

"U protekla 24 sata 12 je novozaraženih koronavirusom. Njih devet dijagnosticirano je u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar"', a tri u Klinici za zarazne bolesti", istaknuo je Šostar.

Tako sada Zagreb ukupno broji 49 aktivnih slučajeva zaraze, kazao je i dodao kako je samoizolacija u protekla dva tjedna određena za ukupno 451 osobu, od toga jučer za njih 82.

'Polovljeni' svi kontakti novozaraženih

Šostar je naglasio i kako su "polovljeni" svi kontakti novozaraženih, pa zato i ima toliko mnogo osoba u samoizolaciji.

Rekao je i kako je u zagrebačkom Domu sportova i dalje jedna zaražena osoba, a u osnovnoj školi koju je pohađao jedan oboljeli dječak sva su djeca negativna. 

"Sve osobe s kojima je oboljeli zaposlenik Doma sportova bio u bliskom kontaktu i dalje su u samoizolaciji, kao i sva djeca iz razreda oboljelog dječaka", naveo je.

Također, dodao je Šostar, na koronavirus testirana su sva djeca koja su bila na dječjem rođendanu gdje je bio oboljeli dječak i sva su djeca negativna, osim oca jednog djeteta koji se pokazao pozitivnim na virus.

Ključne riječi

Komentara 11

TR
tratincica68
11:23 23.06.2020.

a sta ste otvarali granice.trebali ste pustit strance a ne bosance.srbe i siptare.pa sad kukanje opet pocinje.ime i prezime te pamte glave jel se moze znati koji je to dozvolio

AV
anemicna_vagina
11:09 23.06.2020.

Zašto su svi u samoizolaciji, a Plenković nije?

5S
505.scrtom
11:10 23.06.2020.

indikativno je da su neki zaraženi u klinici zaraznih bolesti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije