Naslovnica Vijesti Hrvatska

DSS: Pupovac je iznio niz laži, a politička klima prema Srbima u Hrvatskoj je sve gora

Dodaju i kako je Pupovac svoj politički položaj gradio novcem namijenjenim za rješavanje problema srpske zajednice i neupitno je da on ima veliki utjecaj u hrvatskom društvu
25. rujna 2018. u 12:37 63 komentara 13309 prikaza
Milorad Pupovac:
Foto: Screenshot/HRT

Nakon gostovanja predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca u emisiji Nedjeljom u 2 oglasio se i Glavni savjet Demokratskog saveza Srba. Oni tvrde kako je Pupovac tom prilikom iznio "niz laži nakon objavljenog priloga u kojem su se bivša potpredsjednica SKD Prosvjeta Sretenka Čaović i glavni sekretar DSS-a Siniša Ljubojević kritički osvrnuli na njegov rad“.

Milorad Pupovac: Nedjeljom u dva Pupovac: Jeste li me ikad čuli da sam rekao da je Hrvatska ustaška država?

"Povezivao je  bivše rukovodstvo Prosvjete s Hasanbegovićem i Karamarkom iako je upravo on održavao na životu brojne HDZ-ove vlade. Ustvrdio je da je Prosvjeta poslužila za financiranje nekih stranaka, aludirajući na DSS iako je on taj koji koristi proračunski novac dodijeljen SNV-u za protežiranje SDSS-a. Optužio je druge i za dug od 1,6 milijuna kuna, a dugovi su nastali upravo u doba 14-godišnjeg predsjedanja Prosvjetom od Čedomira Višnjića, člana SDSS-a. Htio je povezati i svog dugogodišnjeg suradnika Raškovića  sa spomenutim rukovodstvom Društva. Milorad Pupovac govori neistinu kako bi diskreditirao bivše rukovodstvo SKD Prosvjeta i dio ljudi u rukovodstvu DSS-a jer se boji političkih i društvenih promjena u srpskoj zajednici, stoji u priopćenju Glavnog savjeta DSS-a.

Milorad Pupovac se oglasio o zahtjevima braniteljskih udruga DAVOR IVANKOVIĆ Gdje su to i na kojim trgovima Srbi morali 90-ih potpisivati lojalnost Hrvatskoj?

Dodaju i kako je Pupovac svoj politički položaj gradio novcem namijenjenim za rješavanje problema srpske zajednice i neupitno je da on ima veliki utjecaj u hrvatskom društvu.

Istina je i da srpski narod sve teže živi, a politička klima prema Srbima u Hrvatskoj je sve gora, za što je on kao dugogodišnji predstavnik zajednice odgovoran jer nije politički utjecaj koristio za položaj zajednice već za samog sebe. I danas, 27 godina nakon samostalnosti Hrvatske, 21 godinu nakon mirne reintegracije, uz sve probleme s kojima Srbi žive, Pupovac se ne bavi rješavanjem istih već daljnjim razaranjem srpske zajednice. Umjesto da sluša puls naroda i "skuplja glave“ radi jedinstvene političke borbe, on energiju troši na uništavanje institucija i pojedinaca koji se ponekad ne slažu sa svakim njegovim stavom i postupkom, zaključuju iz DSS-a. 

>> Pogledajte što je Milorad Pupovac rekao na najave braniteljskih udruga o mogućem prosvjedu u Vukovaru

OHR SAVJETNIK
Otkrijte imate li sivu mrenu
 • Avatar gospar
  gospar:

  Iskreno ja Pupovca ne mogu gledati a još manje slušati radi izrečenih mnogih laži.

 • misho32:

  glavno je to što Pupovac provodi sa Vučićem velikosrpsku politiku i što svim sredstvima nastoji destabilizirati hrvatsku državu , javno izjavljuje da ne može biti lojalan hrvatskoj državi i na taj način konfrotira srpsku zajednicu u Hrvatskoj sa hrvatskim narodom.

 • Avatar gospar
  gospar:

  Ima li koga u Hrvatskoj od nadleznih da reagira na sve Puovceve laži izrečene u emisiji Nedjeljom u 2 ili bre nek sve voda nosi.