Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠKOLSTVO Skupština Virovitičko-podravske županije podijelila najveću srednju školu 'Marka Marulića' u Slatini

Drugo polugodište pod drugim 'krovom'

08.01.2009.
u 15:14

Učenici i profesori Srednje škole 'Marka Marulića', najveće srednje škole u Virovitičko-podravskoj županiji, koja je imala više od tisuću učenika, prvo su školsko polugodište završili u istoj ustanovi, a od 12. siječnja nastavit će rad u novim školskim ustanovama. Nakon obnove bivše vojarne u Slatini stvoreni su prostorni uvjeti za samostalan rad nove škole, pa je Virovitičko-podravska županija donijela odluku o podjeli slatinske srednje škole.

Za privremenog ravnatelja SŠ 'Marka Marulića', s gimnazijom, poljoprivrednom, elektrotehničkom i ekonomskom školom, s ukupno 576 učenika, imenovan je prof. Petar Žarković. Nova Industrijsko-obrtnička škola u Slatini, s 9 programa osposobljavanja za proizvodna zanimanja, ima 432 učenika, a za privremenog ravnatelja imenovan je prof. Mladen Graovac. Osim zanimanja i učenika podijeljeni su i zaposlenici bivše jedinstvene škole.


Majstori dovršavaju nove praktikume u Industrijsko-obrtničkoj školi

- Postojala je bojazan da će, zbog podjele škole, netko od zaposlenika ostati bez posla, ali se to nije dogodilo, pa je posao s punim radnim vremenom osiguran i za bivšu ravnateljicu jedinstvene srednje škole. Od ministarstva smo za obje škole zatražili otvaranje još 13 novih radnih mjesta, kaže privremeni ravnatelj Petar Žarković.

Učenici Industrijsko-obrtničke škole će tjelesnu i zdravstvenu kulturu pohađati u Športskoj dvorani SŠ 'Marka Marulića', a u dosadašnjem praktikumu praktičnu nastavu obavljat će polaznici strojarskih zanimanja. U novom prostoru Industrijsko-obrtničke škole jučer smo zatekli majstore tvrtke 'Kobak' koji su dovršavaju poslove opremanja novih praktikuma.

- Uz pomoć Ministarstva turizma opremamo još dva praktikuma za praktičan rad kuhara i konobara, a pristižu i ostala nastavna sredstva, izjavio je privremeni ravnatelj Mladen Graovac potvrđujući da će za prvi dan drugog polugodišta sve biti spremno za nastavak školske godine.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije