Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šok u postaji

Došao po osobnu u policiju, a tamo ga priveli i prijetili kaznom od 15.000 kn

Davor Puklavec/PIXSELL
14.08.2021.
u 21:30

Odvode me do ulaza gdje smo čekali trećeg policijskog službenika, da bi me odveli u postaju da naprave zapisnik i govore mi da sam prekršio mjeru samoizolacije i da mi prijeti kazna 15 tisuća kuna...

Priča koja slijedi spada u rubriku vjerovali ili ne. Koliko je bizarna, toliko je i zabrinjavajuća, jer ukazuje na propuste državne administracije. Čovjek je išao u policiju po novu osobnu, a završio u izolaciji, piše Dnevnik.hr.

"Prije tri tjedna čekao sam dva i pol sata da bih podigao osobnu, došao na red na šalteru, predao broj, staru osobnu, gospođa je ukucala ime i prezime i rekla gospodine vi morate ostati na licu mjesta, ne mrdajte jer ste u prekršaju“, kazao je Dominik Kolobarić.

O kakvom se prekršaju radi, nitko mu nije htio reći. No, odjednom su se kroz masu ljudi koji su čekali u redu, prema njemu krenula probijati dva policijska službenika te ga počeli odvoditi.

"Odvode me do ulaza gdje smo čekali trećeg policijskog službenika, da bi me odveli u postaju da naprave zapisnik i govore mi da sam prekršio mjeru samoizolacije i da mi prijeti kazna 15 tisuća kuna. Ovo sam gledao u filmovima kad je neka nacionalna prijetnja“, i dalje je u nevjerici sugovornik novinara Nove TV.

Naime, problem je nastao u ponedjeljak, pri Dominikovom povratku iz BiH u Hrvatsku. Antigenski test mu je istekao, a na prijelazu u Vinjanima pušten je u zemlju uz obvezu da novi test napravi odmah po dolasku u Zagreb. To je učinio i poslao ga mailom.

"Oni su pročitali mail, nisu reagirali po tom pitanju i kako je ostao u pročitanom nitko nije poduzimao ništa. Meni je ostala mjera samoizolacije, jer me netko u sustavu stavio u samoizolaciju“, kazao je.

Nakon svega toga jednostavno mu je rečeno da se može vratiti natrag, uzeti broj, i čekati u redu. Kaže, nije bilo smisla da čeka dodatna tri sata u redu, a dodaje da mu se zbog cijelog incidenta nisu ni ispričali, već su mu poželjeli sreću.

Iz zagrebačke policije potvrđuju događaj i poručuju - pravila su pravila. Kažu, manja je greška iznova provjeriti nego riskirati unatoč tomu što tako oduzimaju nečije vrijeme bez pravog razloga. I u zavodu za javno zdravstvo svjesni su da se pogreške događaju.

"Mislim da u svakom sustavu postoji mogućnost pogrešaka i mislim da se svatko trudi da se te greške svedu na minimum“, zaključila je Sanja Kurečić Filipović iz HZJZ-a, piše Dnevnik.hr.

Video - Pogledajte kako aktivirati svoju novu osobnu iskaznicu

Komentara 23

BR
Breoxs
21:53 14.08.2021.

Kaj se čudite, zbog greške i komunikacijskih poteškoća između britanske vojske i Titovih partizana, bez groba, i imena, prava na spomen, u svibnju 1945. godine gubi se trag tisućama Hrvata, a sad se snebivamo jer je neki policajac, vješt u plesanju Užičkog kola, provodio zakon? Zakon se provodi na mjerama samoizolacije, a ne na krađama, teškim krađama, ucjenama, iznudama, razbojstvima, dilerima, kamatarima....

BR
Breoxs
21:44 14.08.2021.

Mjere samoizolacije nisu vrijedile 3.ožujka 2021. na pokopu Milana Bandića???? Dakle, sve je do lokalne vlasti.

Avatar xnomenx
xnomenx
23:11 14.08.2021.

slicni slucaj sam i ja imao stim da sam ja isao na tehnicki pregled sa autom i gospodja mi kaze da sam u "sistemu" i da ne mogu napraviti tehnicki i da bi trebala pozvati policiju.naravno, e-mail je bio poslann ali to nitko ne gleda i mozes se jebati sa originalnom negativnom pismenom potvrdom da si negativan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije