Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liječnik Bijele kuće:

Trump je zdrav k’o dren

Trump pije vodu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
18.01.2018.
u 08:22

Pitanja o Trumpovu zdravlju aktualizirali su podaci o njegovu meniju u kojem su najzastupljeniji McDonald’s, KFC, pizza i Coca-Cola

Nakon što je krajem prošlog tjedna američki predsjednik Donald Trump obavio temeljiti liječnički pregled u vojnoj bolnici Walter Reed, pred novinare je izašao i liječnik Bijele kuće Ronny Jackson i objavio kako je predsjednik izvrsna zdravlja. Fizičkog i psihičkog.

Sport i dijeta

– Predsjednikovo zdravlje je izvrsno. Nema nikakvih znakova bilo kakve fizičke ili psihičke poteškoće – kazao je Jackson pred okupljenim novinarima koji su ga nakon toga detaljno ispitivali o Trumpovu zdravlju.

Liječnik je tako iznio i službene podatke o liječničkom pregledu objavivši kako je Donald Trump visok 1,90 metara, težak je 108,4 kilograma, a tjelesna temperatura pri mjerenju bila je 36,9 Celzijevih stupnjeva.

Javnost je nakon toga saznala i kako američki predsjednik ima puls u mirovanju od 68 otkucaja u minuti, kako mu je tlak 122/74, a kolesterol unutar normalnih granica, baš kao i šećer. Okupljene novinare zanimalo je i uzima li Donald Trump kakve lijekove, na što je Jackson izvadio popis i pročitao da prvi čovjek SAD-a koristi Crestor (za snižavanje kolesterola), Aspirin (za zdravo srce), Propeciju (protiv opadanja kose) te kremu Soolantra (protiv crvenila kože).

Unatoč optimističnom i gotovo idiličnom uvodu o zdravstvenom stanju Donalda Trumpa, liječnik Ronny Jackson ipak je pronašao jednu manu američkom predsjedniku.

– Od svega navedenog mislim da bi predsjednik ove godine ipak trebao skinuti poneki kilogram od 108,4, koliko ih ima. Stoga ću razgovarati s kuharom u Bijeloj kući i napraviti predsjedniku kvalitetan plan prehrane i tjelovježbe – kazao je Jackson.

Odgovarajući na pitanja novinara kako bi ocijenio predsjednikovo zdravlje u odnosu na dobnu skupinu kojoj pripada, Jackson je kazao da je nakon srčanih pregleda jasno da je iznad prosjeka svojih vršnjaka.

– Veoma je snažan i izdržljiv. Mislim da ima “izvanredne gene”, takvim ga je Bog stvorio – kazao je liječnik.

Govoreći o tome koliko Trump spava, Jackson je kazao da ne spava puno, u prosjeku oko pet sati, no nije želio odgovoriti na pitanje novinara koliko vremena Trump provodi ispred televizijskog ekrana.

Jedan od novinara tražio je od Jacksona procjenu Trumpova životnog vijeka, na što mu je ovaj očekivano uzvratio šalom: – Najvjerojatnije neće živjeti 200 godina!

Detaljna i pomalo neobična pitanja o zdravlju američkog predsjednika zapravo ne iznenađuju kada se uzmu u obzir nagađanja koja su se pojavile u medijima uoči liječničkog pregleda obavljenog u petak.

Pouzdan mentalni test

U javnost su, naime, izašle informacije da Donald Trump na svom jelovniku redovito ima hranu iz McDonald’sa, kako popije dvanaest dijetnih Coca-Cola dnevno, a sve je to temeljeno na knjizi Michaela Wolffa “Fire and Fury”. Druga dva bivša Trumpova suradnika također su izdala knjigu u kojoj su objavili kako predsjednikova uobičajena narudžba iz McDonald’sa uključuje dva Big Maca, dva Fillet-O-Fisha i čokoladni napitak dodavši kako su u predsjedničkom zrakoplovu nezaobilazni McDonald’s, Kentucky Fried Chicken, pizza i dijetna Cola.

Puno bure u javnosti podigla je tzv. montrealska kognitivna procjena na kojoj je Trump ostvario izvrstan rezultat, 30/30. Radi se, naime, o kognitivnom testu uz pomoć kojeg se traga za znacima blagog slabljenja mentalnih funkcija i Alzheimerove bolesti.

Pitanja uključuju ponavljanje slijeda brojeva te njihovo nabrajanje obrnutim redoslijedom i pamćenje niza čestih riječi. Ispitanici moraju identificirati životinje, nacrtati sat i umetnuti sve brojeve te postaviti kazaljke na određeno vrijeme. Za rješavanje ovog testa potrebno je desetak minuta, a stručnjaci ga smatraju pouzdanom metodom.  

Trump pije vodu
1/8
Ključne riječi

Komentara 6

BM
branko.mihalic1
08:39 18.01.2018.

Pa vidi se haha

Avatar superhik74
superhik74
14:36 19.01.2018.

Slazem se a intelektualne sposobnosti su mu takodjer kao kod drena.

DA
danijel184
10:55 18.01.2018.

A mozak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije