Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smrt studenta

Trump žestoko zaprijetio Sjevernoj Koreji

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
20.06.2017.
u 09:37

"Ottova sudbina pojačava odlučnost moje vlade da spriječi da takve tragedije ne dožive nevini ljudi od režima koji ne poštuje vladavinu prava ili temeljnu ljudsku pristojnost", kazao je  Trump.

Američki predsjednik Donald Trump osudio je brutalnost sjevernokorejskog režima nakon što je američki student, koji je u toj zemlji osuđen na 15 godina zatvora zbog skidanja propagandnog plakata, preminuo za manje od tjedan dana nakon što je pušten iz zatvora i vraćen kući u stanju kome.

Obećavajući da će ubuduće spriječiti takve slučajeve, Trump je u priopćenju kazao kako su on i njegova supruga Melania Trump izrazili sućut obitelji 22-godišnjeg Otta Warmbiera. "SAD još jednom osuđuje brutalnost sjevernokorejskog režima dok žalimo zbog njegove zadnje žrtve", navodi se u Trumpovu priopćenju.

Spriječit ćemo takve tragedije

"Ottova sudbina pojačava odlučnost moje vlade da spriječi da takve tragedije dožive nevini ljudi od režima koji ne poštuje vladavinu prava ili temeljnu ljudsku pristojnost", kazao je  Trump.

 Američki student Otto Warmbier, koji je bio u zatvoru u Sjevernoj Koreji 17 mjeseci prije nego što je vraćen u SAD u stanju kome, prije manje od tjedan dana umro je u bolnici u Cincinnatiju, rekla je njegova obitelj u ponedjeljak u priopćenju.

Zlostavljanje

"Nažalost, zbog strašnog zlostavljanja koje je doživio naš sin od Sjevernokorejaca, nije bio moguć nikakav drugi rezultat od ovog tužnog koji smo danas iskusili", rekla je obitelj u priopćenju nakon Warmbierove smrti u 2.20 sati po lokalnom vremenu (20.20 po srednjoeuropskom vremenu) u Medicinskom centru sveučilišta u Cincinnatiju.

Obitelj je rekla kako je Warmbier (22) pao u komu u ožujku 2016. kratko nakon što je osuđen na 15 godina prisilnog rada u Sjevernoj Koreji. Uhićen je, prema sjevernokorejskim medijima, u pokušaju da ukrade predmet s propagandnim sloganom. Sjeverna Koreja je oslobodila Warmbiera prošli tjedan rekavši kako ga se oslobađa "iz humanitarnih razloga".

Komentara 23

Avatar Zagrebčanec
Zagrebčanec
10:42 20.06.2017.

Ah.....gdje li je samo onaj čovjek s brčićima pa da se u ovo potpuno i posvemašnje bezumlje uvede nekakav red i logika?!

OB
ObrenM
10:31 20.06.2017.

Kakav treba biti kreten, da povladjuje S.Koreju i njenog ludjaka.

SE
serđo12
10:34 20.06.2017.

Sta cekaju Bruce Willis i Silvestar Stalone,a ako jos dođe Tom Cruise sa onim letecim kombajnom,Koreancima nece biti lako!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije