Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Lov na vještice'

Trump tvitnuo i izazvao pravu pomutnju. Što je porukom mislio?

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
16.06.2017.
u 23:04

Ostaje nejasno je li potvrdio istragu ili je govorio o izvješću u listu The Washington Postu, kao što tvrdi izvor blizak Trumpovu odvjetniku.

Američki predsjednik Donald Trump nije potvrdio istragu protiv sebe zbog otpuštanja ravnatelja FBI-aja Jamesa Comeya u svom pisanju na Twitteru nego je govorio o izvješću u listu The Washington Postu, rekao je izvor blizak Trumpovu odvjetniku.

"Pod istragom sam zbog toga što sam smijenio ravnatelja FBI-ja koju vodi čovjek koji mi je rekao da smijenim ravnatelja FBI-ja! Lov na vještice", napisao je na Twitteru u petak.

Ova se poruka uvelike smatrala kao potvrda istragw nad Trumpom koju provodi posebni savjetnik koji istražuje navodno rusko upletanje u američke izbore 2016.

 

Ali izvor blizak Trumpovu odvjetniku rekao je pod uvjetom da ostane neimenovan da predsjednik nije potvrdio istragu nego da je upućivao na napis The Washington Posta u srijedu temeljen na neimenovanim izvorima.

Spekuliralo se da Trump u toj objavi na Twitteru dovodi u pitanje integritet zamjenika državnog odvjetnika Roda Rosensteina, drugog čovjeka ministarstva pravosuđa. Rosenstein je 17. svibnja imenovao Roberta Muellera, bivšeg direktora FBI-ja, kao posebnog savjetnika da vodi istragu o ovoj aferi.

Rosenstein je Trumpu u svibnju uputio memorandum u kojem je jako kritizirao direktora FBI-ja Jamesa Comeyja. Dok je Trumpova administracija prvo kazala da je to pismo bilo razlog za njegovu smjenu 9. svibnja, Trump je kasnije rekao da je to učinio zbog Rusije.

 

Comey je rekao prošli tjedan na saslušanju u Senatu kako vjeruje da je smijenjen zbog FBI-jeve istrage o Rusiji. Kazao je također da je Trump zatražio da odustane od povezane istrage o bivšem savjetniku za nacionalnu sigurnost Michaelu Flynnu. Izvor blizak Muelleru koji je želio ostati neimenovan rekao je u četvrtak da Mueller istražuje jesu li Trump i drugi dužnosnici pokušali omesti istragu o Rusiji.

Komentara 3

MX
Mister X
21:55 16.06.2017.

O čemu je riječ do sada , u svezi Trumpa ? dobro poznato i jako priznato naročito na Balkanu ... rekla kazala ništa dokazala ali to postaje istina i svi bez brige .. Možeš suditi zatvarati i Premijere, Par primjera;; svi smo krali krali krali i sve Sanaderu potajno dali dali ; ja imam njegovih 6 milijuna eura kod mene na računu ... Sudac daj to sudu , to je mito to je dokazni materijal to je 5 milijuna eura = 40 milijuna Kuna . Hoćeš gospon sudac kada -lovu malo sutra ti dam ... I na tome osta hvala bogu preko 7 godina ... Da vidim tko je još tako jak osim uskokovog svjedoka ... Pred sudom novinarima i kamerama "tako iskreno svjedočiti i obećati tu sitnicu od novaca . Probajte da ne platite sudu " novac iz kriminala koji držite doma ili na svome računu a sud to zatraži od vas jer ste sami priznali tvrdili da ga imate zaista i to pred ( Vrhovnim sucem RH. ) !

ST
Stipan
08:20 18.06.2017.

Ja mislim da on zajebava cijeli svijet i u tome uživa .

Avatar Ibrahim-Vitez-Pjanic
Ibrahim-Vitez-Pjanic
07:11 17.06.2017.

Kako se masoni igraju sa jadnicima. Pijun pijunu kao dao otkaz. Fuj,dvije krive karine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije