Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PELJEŠKI MOST

Dodik: Ne slažem se s optužbom BiH protiv Hrvatske

Milorad Dodik
Foto: RANKO CUKOVIC/REUTERS/PIXSELL
12.10.2018.
u 11:35

Optužba Bosne i Hercegovine protiv Hrvatske neosnovana je. Nastavak gradnje Pelješkog mosta.

Novoizabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da neće podržati moguću tužbu Bosne i Hercegovine protiv Hrvatske Međunarodnom sudu za pravo mora zbog gradnje Pelješkog mosta, a što zagovaraju njegovi budući kolege u državnom vrhu Željko Komšić i Šefik Džaferović.

"Mislim da to nije produktivno za BiH i neću to podržati iako možda i imam neke razloge zbog opstrukcije Hrvatske u pogledu izgradnje mosta na Savi kod Gradiške", izjavio je Dodik u intervjuu za sarajevsku komercijalnu televiziju TV1.

Time je aludirao na činjenicu da je vlastima u Republici Srpskoj gradnja novog mosta preko Save kod Bosanske Gradiške već godinama prioritet jer bi se time otklonilo sadašnje usko grlo na međugraničnom prijelazu koje predstavlja stari most.

Gradnjom novog mosta ujedno bi se osiguralo povezivanje autoceste od Banje Luke prema granici s Hrvatskom s autocestom Zagreb-Lipovac. Prema sadašnjim najavama, gradnja novog mosta, što ga u jednakim omjerima financiraju BiH i Hrvatska, trebala bi početi na proljeće 2019. godine.

Dodik je ocijenio da je Komšić "malo prenaglio" u svađama kako s Hrvatskom tako i sa Srbijom, a to otežava mogućnost da novo Predsjedništvo BiH profunkcionira kao partner državama regije. 

"Komšić Hrvatskoj prijeti tužbom zbog Pelješkog mosta, a Srbiji govori da prizna samoproglašeno Kosovo. Svakako da to umanjuje šansu za bilo kakav politički proces na regionalnoj razini", kazao je Dodik.

Komšić nije autentični predstavnik hrvatskih nacionalnih interesa u BiH i činjenica da hrvatske političke predstavnike izglasavaju Bošnjaci može biti opasna politička igra, ocijenio je Dodik.

Komentara 35

DU
Deleted user
12:08 12.10.2018.

Jedan poznanik moga oca, protjeran od Srba iz Bosanske Posavine, već je onda rekao: lako ćemo se mi u budućnosti dogovoriti sa Srbima , problem će biti mujani... I eto, ostvarilo se!

DU
Deleted user
13:09 12.10.2018.

mi smo stvarno lud narod, sa kratkim pamcenjem.. nas istorija nicemu nije naucila. mazohizam nam je genetski urodjen... cuvaj ledja, Milorade...Hrvati su to

DU
Deleted user
11:49 12.10.2018.

Zahvaljujući komšiću možda se uspijemo dogovoriti sa srbima pana kraju i ne bude tako loše kako se sada čini

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije