Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Dodijeljeni ključevi za 21 stan u Vukovaru

Riječ je o novoizgrađenom višestambenom objektu s 21 stambenom jedinicom, izgrađenom u okviru Nacionalnog programa stambenog zbrinjavanja na potpomognutim područjima za potrebe stambenog zbrinjavanja osoba s liste prvenstva Grada Vukovara, deficitarnih kadrova u Gradu Vukovaru te kadrova Ministarstva obrane RH
09. studenoga 2019. u 20:15 5 komentara 413 prikaza
dodjela stanova
Foto: MORH
Pogledajte galeriju 1/7

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, Nikola Mažar, ujedno i izaslanik Vlade Republike Hrvatske, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, general – bojnik Siniša Jurković  kao izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane te gradonačelnik Vukovara, Ivan Penava nazočili su u petak na svečanom useljenju korisnika u novoizgrađeni višestambeni objekt u Vukovaru, na adresi Ive Tijardovića 9, gdje su im uručili ključeve i ugovore o najmu.

Pressica vukovarskog HDZ-a Vukovarski HDZ o pravima Srba Otkrili koliko se izdvaja za kulturne potrebe srpske manjine: 'Samo prevođenje materijala košta 100.000 kuna'

Naime, riječ je o novoizgrađenom višestambenom objektu s 21 stambenom jedinicom, izgrađenom u okviru Nacionalnog programa stambenog zbrinjavanja na potpomognutim područjima za potrebe stambenog zbrinjavanja osoba s liste prvenstva Grada Vukovara, deficitarnih kadrova u Gradu Vukovaru te kadrova Ministarstva obrane RH. Ukupna vrijednost izgradnje višestambenog objekta iznosi 8,23 milijuna kuna.

Svih šest građevina su iste veličine i katnosti te imaju isti broj stambenih jedinica (stanova) – svaka ima 21 stan, što je sveukupno 126 stanova, a od čega dvije zgrade su u nacionalnom programu obnove i izgradnje višestambenih zgrada.

– Sukladno Nacionalnom programu stambenog zbrinjavanja Vlade danas smo u mogućnosti useliti 13 obitelji s područja grada Vukovara, a time stvaramo i preduvjete ostanka tih obitelji u Vukovaru – istaknuo je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar, dodavši kako će do kraja godine, ukoliko radovi budu gotovi, stambeno biti zbrinuto još 60 obitelji na području Vukovara, a prema projekcijama za iduću godinu, još oko 150 obitelji, dok bi u cijeloj državi više od tisuću obitelji trebalo biti stambeno zbrinuto.

POVRATAK HV-a I U PULU U Središtu za besposadne sustave radit će 140 vojnika

Ključeve stanova dobili su pripadnici Hrvatske vojske, osobe iz skupine zdravstvenih zanimanja te stručnjaci ostalih zanimanja koja su deficitarna u Vukovaru. General-bojnik Siniša Jurković, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, izrazio je zadovoljstvo što se program stambenog zbrinjavanja pripadnika HV-a nastavlja.

– Vratili smo hrvatskog vojnika u herojski grad Vukovar, zasad je to jedna inženjerijska satnija, no nadam se kako će za godinu dana ovdje biti cijela bojna. Vojnik je najveća vrijednost i vrlo nam je važno kako, u kojim uvjetima i gdje živi – poručio je Jurković, naglasivši kako Vukovar i Hrvatsku vojsku vežu neraskidive veze i odlična suradnja.

Novouseljenim obiteljima čestitao je i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, uputivši zahvalu Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje zbog realiziranog projekta, zadovoljan činjenicom da u grad doseljavaju nove mlade obitelji.

Također, na istoj lokaciji, u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja (RHP) krajem srpnja 2019. godine započeti su radovi na izgradnji treće zgrade vrijednosti radova 1,26 milijuna eura.

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
 • Avatar dr. Evil
  dr. Evil:

  Da nije datuma čovjek bi pomislio da je članak iz SFRJ.

 • Avatar rubinet
  rubinet:

  Neka Hrvata u svom Vukovaru.

 • Avatar Coldmachine
  Coldmachine:

  Grad je ekonomski mrtav, i ovo je ocajnicki potez, ne znam tko je ocajniji vojnici zbog bijednih primanja koji su uvjetovano dosli ovamo, i koji su spali da na zalost dobijaju socijalne stanove, ili grad koji je njih doveo da ... prikaži još! s tom crkavicom odrze grad na umjetnom disanju, i pokusaj simuliranja zivota u ovom zamrlom gradu!