Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jednokratni iznos

Dobra vijest za dio studenata: Djelomično će se subvencionirati troškovi stanovanja

Rijeka: Studenti na Filozofskom fakultetu u kampusu na Trsatu
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
22.12.2022.
u 11:32

Za subvencionirano stanovanje su predviđena sredstva u iznosu od 4,136 milijuna kuna te će se sklopiti sporazumi sa četiri županije: Splitsko-dalmatinskom, Primorsko-goranskom, Istarskom, Varaždinskom i Studentskim centrom u Zagrebu

Središnji državni ured za demografiju i mlade subvencionirat će troškove stanovanja kod privatnih stanodavaca za 2.206 redovnih studenata i to jednokratnim iznosom od 1.875 kuna po studentu, a isplate se očekuju u prvom tromjesečju 2023. godine, izvijestili su u četvrtak. 

Subvencionirat će se troškovi stanovanja redovitih studenata koji su na provedenom natječaju studentskih centara za akademsku godinu 2022./2023. ispunjavali uvjete propisane Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje, ali se s obzirom na broj ostvarenih bodova nalaze na listi čekanja za subvencionirano stanovanje zbog nedostatka smještajnih kapaciteta.

Za subvencionirano stanovanje su predviđena sredstva u iznosu od 4,136 milijuna kuna te će se sklopiti sporazumi sa četiri županije: Splitsko-dalmatinskom, Primorsko-goranskom, Istarskom, Varaždinskom i Studentskim centrom u Zagrebu, a sredstva su usmjerena studentima koji studiraju u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Puli, Varaždinu, Čakovcu, Koprivnici i Bjelovaru.

U ostalim gradovima nije bilo studenata koji prema stečenim uvjetima nisu ostvarili smještaj u kapacitetima studentskih domova. Uslijed manjka smještajnih kapaciteta u studentskim domovima, određen broj studenata je završio u privatnom smještaju čije cijene su rasle, kao i cijene režijskih troškova što utječe na standard i budžet studenata. Ovo mjerom se želi omogućiti zadržavanje standarda i olakšavanje financijskog aspekta studentskog života studenata i njihovih obitelji.

VIDEO Učenici srednje škole u Zagrebu pokazali veliko srce: Sakupili građevinski materijal koji je ispao iz kombija na brzoj aveniji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije