Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARAŽDIN

Varanje na studentskim ugovorima: Direktor muljao, osim njega 'palo' 12 studenata

Rijeka: Studenti na Filozofskom fakultetu u kampusu na Trsatu
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/2
08.12.2022.
u 10:10

Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava za kaznena djela prijevara i krivotvorenje službene ili poslovne isprave, dok će se protiv studenata podnijeti kaznena prijava za kaznena djela ovjeravanja neistinitog sadržaja i prijevare.

Služba kriminalističke policije Policijske uprave varaždinske dovršila je kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog muljanja sa studentskim ugovorima..

Kako se sumnja, 42-godišnjak je kao odgovorna osoba trgovačkih društava iz Zaboka i Splita od 19. travnja do 15. svibnja 2022. godine sklopio ugovore o obavljanju studentskog posla sa 12 studenata. No, ugovore je ovjeravao za poslove koje studenti nisu obavljali, dok je studentski centar iz Varaždina, temeljem solidarne odgovornosti, studentima isplatio ukupno oko 106.500 kuna. Prema dogovoru sa studentima, 42-godišnjak je veći dio isplaćenog novca zadržavao za sebe.

Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava za kaznena djela prijevara i krivotvorenje službene ili poslovne isprave, dok će se protiv studenata podnijeti kaznena prijava za kaznena djela ovjeravanja neistinitog sadržaja i prijevare. Sumnja se i da je 22-godišnji student počinio kazneno djelo prijevare jer je prema dogovoru s 42-godišnjakom od ostalih studenata skupio isplaćen im novac te dio zadržao za sebe, a ostalo predao 42-godišnjaku.

Nadalje, 42-godišnjak kao direktor i odgovorna osoba u jednom od trgovačkih društava, uslijed blokade od 271 dana, nije pokrenuo stečajni postupak, čime je počinio kazneno djelo povrede dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje.

VIDEO: Policija o pucnjavi na Sveticama: Muškarcu su pucali u stopala, osumnjičenici uhićeni u Vrbovcu i na Peščenici

 

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
16:55 09.12.2022.

ako je muljao sa ugovorima, sigurno je muljao i sa diplomama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije