Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEBOJŠA RUŽIĆ NEPRAVOMOĆNO OSUĐEN

Dobio 15 godina jer je čekićem zatukao suprugu, a njezina majka mu poručila: Nedostojan si života, presudi si sam!

Zagreb: Dolazak policijskog kombija na Županijsku sud gdje bi trebale biti privedene dvije grupe dilera
Foto: Sanjin Strukic/PIXSEL
09.12.2022.
u 16:17

Prema optužnici, Ružić se teretio da je 26. ožujka 2022. u stanu u zagrebačkom naselju Prečko, s više udaraca čekićem u glavu i vrat ubio suprugu Tatjanu i to dok je spavala

Petnaest godina? Bio si ti uračunljiv, samo sada nisi. Nedostojan si života, samo si presudi sam. Uništio si i nju i nas. Sram te bilo! - kroz suze je kazala Mirjana Paprić, nakon što je čula da je Nebojša Ružić (54) nepravomoćno osuđen za ubojstvo njezine kćeri Tatjane Ružić. (57)

Dok je ona plakala, on je bez ikakvih vidljivih emocija slušao dok mu je Renata Pražetina Kaleb, predsjednica vijeća zagrebačkog Županijskog suda objašnjavala zašto je nepravomoćno osuđen na 15 godina zatvora zbog teškog ubojstva počinjenog na podmukli način. Izrečena mu je i mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja, a mora platiti i 144.000 kuna sudskih troškova.

Prema optužnici, Ružić se teretio da je 26. ožujka 2022. u stanu u zagrebačkom naselju Prečko, s više udaraca čekićem u glavu i vrat ubio suprugu Tatjanu i to dok je spavala. Tijekom suđenja je priznao krivnju, no tvrdio je da nije imao namjeru ubiti svoju suprugu te je kazao da se samog događaja ne sjeća.  - Izričito želim naglasiti da uopće nisam imao namjere i volje ili da sam ciljano planirao da se to dogodi. Duboko mi je žao i trpim veliku bol kao osoba koja neizmjerno voli svoju suprugu - rekao je Ružić.

Prema iskazu vještaka, u trenutku ubojstva bio je bitno smanjeno ubrojiv, ali su isto tako naveli da je kod njega bila prisutna i volja i namjera da to učini. Nakon ubojstva se presvukao, čekiće je stavio u torbu s kotačima. Torbu je stavio u prtljažnik te se odvezao. Uhićen je kojih 24 nakon sata ubojstva, a tijelo nesretne žene našli su majstori koji su sljedeći dan došli u stan.

- Kriv sam. Teško mi je jer je između pokojne supruge i mene vladala čista ljubav i nisam joj joj namjeravao učiniti ništa na žao.  Tu noć legli smo oko 22.30 i probudio sam se oko 3 ujutro. Digao sam se i šetao oko stola po dnevnoj sobi i pričao sa sobom. Dok sam išao do kupaone, nogom sam zapeo u hodniku i primijetio čekić koji je tamo ostao jer smo slagali neki ormar. Uzeo sam ga i otišao u sobu. Ona je spavala na krevetu, nije čula da joj prilazim i sve se desilo u histeričnoj brzini. Odjenuo sam se jer sam bio u pidžami, čekić sam zatim stavio u torbu na kotačiće i unio u auto kojim sam se vozio neko vrijeme -  opisao je Ružić  svoj  stravični čin tijekom iznošenja obrane.

Olakotnim mu je cijenjena neosuđivanost i smanjena ubrojivost, a otegotnim način počinjenje ubojstva i njegova upornost. - Histerično ste je udarali u glavu, a kada se probudila i branila niste prestajali s udarcima. Nakon što se onesvijestila povukli ste je, sjeli na nju i nastavili udarati čekićem -  kazala je sutkinja u obrazloženju presude.

Komentara 2

LI
liliZG
22:42 09.12.2022.

kada čitaš što i kako je to radio....samo mogu reći, jadna žena, jadna...

Avatar Asterix
Asterix
00:19 10.12.2022.

A sramiti se može i sutkinja za visinu odnosno nizinu izrečene kazne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije