Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTICAJ ZA TURISTE

Dobar glas se daleko čuje: Reportaža o Pelješkom mostu u britanskom The Timesu

Foto: Screenshot
1/17
27.07.2022.
u 12:55

Višestruko nagrađivani novinar i dugogodišnji suradnik popularnog britanskog magazina, Tristan Rutherford, boravio je u Hrvatskoj u organizacije londonskog ureda Hrvatske turističke zajednice i TZ-a Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije

Dobar glas se daleko čuje. Povodom otvaranja pelješkog mosta reportažu pod naslovom 'The ultimate Croatian roadtrip just got even easier' (u slobodnom prijevodu, Putovanje cestom u Hrvatskoj postalo još lakše) objavio je britanski The Times.

Višestruko nagrađivani novinar i dugogodišnji suradnik popularnog britanskog magazina, Tristan Rutherford, boravio je u Hrvatskoj u organizacije londonskog ureda Hrvatske turističke zajednice i TZ-a Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije, a u reportaži je  opisao brojne atrakcije i prirodne ljepote dubrovačke rivijere.

VIDEO: Dan koji se pamti: Spektakularno otvorenje Pelješkog mosta pratila je cijela Hrvatska.

Posebno je istaknuo Mali Ston i njegove zidine, otočić Vela Stupa, Orebić te naravno Pelješac i nezaobilazni neeizostavni Pelješki most. Sam most je na britanskog reportera ostavio impozantan dojam i posebno ističe njegov značaj za turizam hrvatskog juga.

- Vijest o Pelješkom mostu i njegovom otvorenju usred turističke sezone obišla je i Veliku Britaniju. Sigurna sam da će most, kao odlično prometno rješenje, ali i kao nova atrakcija, biti dodatan motiv za dolazak britanskih gostiju u Dubrovačko-neretvansku županiju. Kada konkretno govorimo o britanskom tržištu, u dosadašnjem dijelu ove godine Britanci su u Hrvatskoj ostvarili više od 1,7 milijuna noćenja, od čega je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ostvareno više od 633 tisuće noćenja - kaže Darija Reić, direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Londonu i podsjeća da su najbrojniji gosti u Dubrovačko-neretvanskoj županiji upravo Britanci.

VIDEO:Za otvorenje Pelješkog mosta spremna je Rimčeva Nevera

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije