Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zapuštanje djece

Djevojčica koja je doživjela toplinski udar prevezena u Poljsku

poljakinja, hitna pomoc (1)
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/3
19.07.2011.
u 14:27

Toplinski udar ostavit će trajne posljedice na njezino zdravlje. Vratile su se funkcije bubrega i jetara, ali ne i mozga.

Djevojčica iz Poljske koja je prije desetak dana doživjela toplinski udar vozilom hitne pomoći prevezena je danas oko podneva iz Dječje bolnice Kantrida u Zračnu luku na otoku Krku, gdje je posebnim zrakoplovom otputovala u Poljsku.

Podsjetimo, roditelji su šestogodišnju djevojčicu na 45 minuta ostavili u zatvorenom automobilu u Omišlju na otoku Krku gdje su bili na ljetovanju. Nakon pružene prve pomoći u Domu zdravlja Krk djevojčica je zbog teškog stanja prebačena u Jedinicu intenzivnog liječenja Dječje bolnice Kantrida u Rijeci.

>>Malena Poljakinja koju su ostavili u autu ne prepoznaje majku i oca

Toplinski udar koji je doživjela ostavit će trajne posljedice na njezino zdravlje, vratile su se funkcije bubrega i jetara, ali ne i mozga.

– Većih promjena u njezinu stanju i dalje nema, djevojčica je pri svijesti, ali ne reagira na okolinu – potvrdio nam je dr. Igor Prpić, predstojnik Klinike za pedijatriju Dječje bolnice Kantrida.

Premda su tvrdili da je nisu namjerno ostavili u automobilu, njezini su roditelji, oboje 31-godišnjaci, kazneno prijavljeni zbog zapuštanja i zlostavljanja djeteta, odnosno kaznenog djela tjelesne ozljede iz nehaja. Osim šestogodišnje djevojčice poljski bračni par ima dvije godine mlađeg sina.

Komentara 3

VA
vatra
15:03 19.07.2011.

strašno nadam se da će se ipak oporaviti

KA
Kakma
21:59 19.07.2011.

Curico mala sve najbolje ti zelim,takodjer i tuznim roditeljima.Nitko ne zeli da mu dijete tako zavrsi,tako i oni,a sto se to desilo,samim tim su najstrozije vec i kaznjeni.

SA
santovena
04:06 20.07.2011.

Bože svemogući pomozi joj da ozdravi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije