Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Dječak koji imitira zov jelena pomaže ocu u lovu

Na prvenstvu Njemačke u imitiranju zova jelena u Dortmundu Lukas je osvojio 12. mjesto
20. ožujka 2013. u 08:24 1 komentara 314 prikaza
Valentino8
Foto: Reuters
Pogledajte galeriju 1/2

Devetogodišnji Lukas iz Bernsdorfa rođen je u obitelji lovaca. Od malena je s ocem odlazio u lov i slušao ga kada je ovaj imitirao zov jelena spremnog za parenje. Jednog je dana pokušao i sam, što mu je odmah pošlo za rukom.

Svoj talent i doista neobičan hobi za dječaka njegovih godina predstavio je nedavno i javnosti. Na prvenstvu Njemačke u imitiranju zova jelena u Dortmundu Lukas je osvojio 12. mjesto. Njegova obitelj ovaj dar drži nečim sasvim normalnim i podržava ga u daljnjem usavršavanju. Prilike za to ima napretek. Vježba u šumama, slušajući prave jelene; kako mlade tako i starije. A ako tako nastavi, možda na sljedećem prvenstvu u Dortmundu osvoji čak i prvo mjesto.

>> Sigurno se šali? Misli da jeleni prelaze cestu kad vide svoju sliku

Indira Levak
dodjela MAC nagrade
Srpski mediji raspisali se o Indiri: 'Pojavila se gotovo gola, sve oči su bile na njoj'
HS kožnu bolest
Hidradenitis suppurativa
Bolesnici koji imaju HS kožnu bolest često pate od depresije i anksioznosti, a najbitnije je bolest prepoznati na vrijeme
  • Korisnik2013:

    Lov je sam po sebi opaka i brutalna zanimacija gdje se lovci zabavljaju ubijanjem bespomoćne životinje koja im ne predstavlja nikakvu opasnost. Mamiti životinju njenim glasanjem kako bi ju ubili je još viša razina svireposti i nemorala.