Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jozo Dragić

Divjak smijenila ravnatelja škole u kojoj je učenik žigosao kolegicu

Jozo Dragić
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
27.03.2019.
u 10:20

"Izrazito mi je žao što je Školski odbor u Zadru prije nekoliko tjedana pobjegao od odgovornosti i nije smijenio ravnatelja škole u kojoj je učenik nanio tjelesne ozljede kolegici. Protiv učenika policija je podnijela kaznenu prijavu, a ravnatelj nije primjereno djelovao"

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak smijenila je danas ravnatelja Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole u Zadru Jozu Dragića, nakon što je školski odbor prethodno odbio prijedlog prosvjetne inspekcije o njegovoj smjeni.

Ta škola našla se u središtu pozornosti javnosti nakon što je učenik upaljačem opekao učenicu i drugog učenika, nakon čega je Ministarstvo obrazovanja uputilo u Zadar prosvjetnu inspekciju.

"Izrazito mi je žao što je Školski odbor u Zadru prije nekoliko tjedana pobjegao od odgovornosti i nije smijenio ravnatelja škole u kojoj je učenik nanio tjelesne ozljede kolegici. Protiv učenika policija je podnijela kaznenu prijavu, a ravnatelj nije primjereno djelovao. To je, nažalost, sve češća pojava u svim sferama našeg društva i tome zaista treba stati na kraj", izjavila je Divjak.

VIDEO Adem Shala, otac žigosane djevojke iz Zadra:

Dodaje kako kao ministrica ne bježi od svoje odgovornosti te je zato službeno razriješila ravnatelja Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole u Zadru.

"Podsjećam, prosvjetna inspekcija neupitno je utvrdila propuste u radu ravnatelja – od neprovođenja preventivnih programa vezanih uz nasilje u školi i administrativnih pogrešaka, sve do kršenja protokola i neprimjerenih reakcija nakon samog incidenta koji je, opravdano, zgrozio javnost", istaknula je Divjak.

Borba protiv nasilja u školama prioritet je Ministarstva znanosti i obrazovanja, ali u njoj trebaju sudjelovati ponajprije škole, odnosno ravnatelji, nastavnici i stručni suradnici, a posebno mjesto u tome imaju roditelji, zatim i sami osnivači škola preko svojih predstavnika u školskim odborima.

"Svi trebamo primjerom dosljedno slati poruku učenicima kako se sukobi trebaju rješavati nenasilnim putem i da se nasilje nikada ne isplati. Na svima nama leži odgovornost za izgradnju otvorene i tolerantne Hrvatske – pokažimo svojim primjerom kako se to radi", poručila je Divjak.

Komentara 9

AN
Android
10:57 27.03.2019.

Voli iskazivati moć jedne ministrice - nažalost pogrešno.

GR
grodar
10:37 27.03.2019.

pa sta je on kriv

DU
Deleted user
11:21 27.03.2019.

Molim naprednjake iz raznih udruga da se založe za ukidanje slova U. Što bi bilo da je taj klinac upaljač naopačke okrenuo, da li bi onda to bilo slovo U? ispalo je tako kako je pa je mali izjavio da je sada postala ustaša. Ista ta Ministrica dekretom (ali usmenim), dakle na pokvaren način je zabranila po školama da se na danima kruha pojavljuju svećenici i blagoslivljaju kruh. Njoj i sličnima smeta hrvatska tradicija a očito i HDZ podržava takove anti vjerske stavove. Ravnatelj je bio pobornik HDZa i ova ga je odrezala taj čas a da paradoks bude veći isti taj lokalni HDZ koji mu je pomogao kod postavljanja na tu funkciju, također ga se odrekao. Eto na što to sve danas sliči, komunizam je zarobio hrvatskog čovjeka a hrvat opet šuti...šuti....šuti....................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije