Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkrili dokumente

Manjinski dioničari Agrokora traže smjenu povjerenika Ramljaka

Udruga manjinskih dioničara Agrokora
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
31.01.2018.
u 13:13

- Ramljak nije dorastao ovom poslu, on ne može dalje voditi ovaj proces. Naš plan nagodbe recenziralo je pet doktora znanosti. Ne trebaju nam strani savjetnici, kaže Miroslav Jeličić-Purko.

Udruga manjinskih dioničara koncerna Agrokor je održala konferenciju za novinare s temom "otkrivanje novih dokumenata koji govore o neispravnom radu izvanrednog povjerenika, odnosno jamstava koja su ovisna društva izdavala u korist Agrokora".

- Dva važna dokumenta pokazuju da ono što je radio Ante Ramljak nije bilo u doboj vjeri i u skladu sa zakonima te da je pretvorio jedan akt u nešto što je već napravilo jako velike štete. Prošlog tjedna na sudu pronašli smo dokument za kojeg nitko od nas prije nije znao, a podnesen je sudu jer su svi vjerovnici morali pokazati dokaze za svoje tražbine prema Agrokoru - rekao je Miroslav Jeličić-Purko, potpredsjednik Udruge manjinskih dioničara na početku konferencije.

Potom je pokazao dokument o sindiciranom kreditu Agrokora iz 2016. godine, vrijedan 100 milijuna eura.

- Iz njega je vidljivo da Agrokorove kompanije kao što su Jamnica, Belje i Ledo nisu smjele preuzimati jamstva za kredite u njegovom punom iznosu. One su mogle jamčiti samo za onaj dio novca koji su primila, a ne za nikakav veći iznos. Mi ovo nismo imali, a imali su Ramljak i banke. To znači da se više ne može napraviti onakva nagodba kakvu je zamislio izvanredni povjerenik -naglasio je potpredsjednik Udruge.

Udruga manjinskih dioničara Agrokora
1/7

Mali dioničari stoga traže smjenu izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka. Udruga je i ranije pozivala da se transparentno prikažu troškovi postupka.

- Nije moguće da se prikaže nulta vrijednost malih dionica i da se u isti koš stavljaju mali dioničari i Todorić. Pitamo se zašto i mali dioničari ostalih tvrtki iz koncerna nisu izgubili novac - rekao je Jeličić-Purko i dodao:

- Ramljak nije dorastao ovom poslu, on ne može dalje voditi ovaj proces. Naš plan nagodbe recenziralo je pet doktora znanosti. Ne trebaju nam strani savjetnici.

Pravni savjetnik manjinskih dioničara, odvjetnik Boris Ivančić istaknuo je kako se u ugovorima o jamstvima i obveznicama izričito navode zakonska ograničenja koja su naprosto zaboravljena. 

- Ovakvim ponašanjem mali dioničari uopće nisu stranka u postupku. Neke stvari nisu onakve kakvima se prezentiraju - rekao je Ivančić.

Komentara 13

Avatar Ivo Hrvatina
Ivo Hrvatina
11:49 31.01.2018.

Nedaj se Ante i guraj snabdjevanje kao svoj na svome. Imamo Hrvatsku.

ZA
zagabria1
15:05 31.01.2018.

Ne daj se Ante, uzmi im bar još malo pa kud puklo da puklo. Ne ruši tradiciju uhljebljavanja i pljačke vlastite države.

Avatar komentatorx
komentatorx
14:31 31.01.2018.

Ovo što Ramljak radi je čisti kriminal. Marić je još u ožujku prošle godine govorio kako je sve u redu i da prate situaciju. Da vidim samo tko će mi izbrisati mojih deset tisuća dionica Belja ! HDZ ima priliku pokazati na djelu da štite nacionalne interese , a ne da vrijedne kompanije isporuče amerikancima za siću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije