Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napad na Ramljaka

Dioničari Agrokora: Lovi se u mutnom i kod podjele vjerovnika

Agrokora predvođena Antom Ramljakom, uz pomoć konzultanata tvrtke Alix Partners, pripremila je nacrt prijedloga nagodbe Agrokora
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
28.01.2018.
u 17:52

Obvezničarima nije priznata nijedna tražbina, a vjerovnici u skupinama A do D zajedno imaju manju vrijednost tražbina od onih u skupini E

 Udruga dioničara Koncerna Agrokor ocijenila je kako je Rješenje o utvrđenju razvrstavanja vjerovnika u skupine prema prijedlogu izvanrednog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka “još jedan dokaz eklatantnog pokušaja ekstenzivnog tumačenja Lex Agrokor”.

Naime, vjerovnici su, prema odluci Trgovačkog suda, podijeljeni u pet skupina, ali zbog međusobnih osporavanja tražbina obvezničari nemaju ni jednu nedvojbenu tražbinu, a osporene su i tražbine najvećeg pojedinačnog vjerovnika – Sberbanka – pa bi stalno vjerovničko vijeće bilo nepotpuno i bez najvećih vjerovnika.

Upozoravaju i da su skupine posložene tako da obvezničari trenutačno imaju nula kuna tražbina, a skupine od A do D zajedno ukupno manje vrijednih tražbina od skupine E, u kojoj su dobavljači. Dioničari ističu i da poslije odobren roll-up kredit nikako ne može biti temelj za bilo kakvo razvrstavanje sudionika u posebne skupine pa su i zaključili da je “evidentno da se opet lovi u mutnom”.

Agrokora predvođena Antom Ramljakom, uz pomoć konzultanata tvrtke Alix Partners, pripremila je nacrt prijedloga nagodbe Agrokora
1/24

 

Komentara 4

NV
NV
18:19 28.01.2018.

Na koncu će Todorić biti u pravu.

Avatar babas
babas
21:23 28.01.2018.

Nekome moraš i oteti da bi drugi zaradio. Partneri iz Knightheada će najbolje proći,kao i Ramljak i njegove stotine savjetnika.

DU
Deleted user
21:11 28.01.2018.

Citavi agrokor je trenutno lov u mutnom vrlo brzo ce doci kraj tom lovu zbog nedostatka streljiva -novca na proljece ce poceti pocetak kraja agrokora najvecu lovinu ce imati anericki fondovi koji ce svoje ulaganje visestruko uvecati... lovine naravno ce nedostajati za mnoge....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije