Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova otkrića

Dio napadača na WTC odustao, i Al Qa’ida sprema 'prljave' bombe

al qaida
02.02.2011.
u 16:44

Iako su imali rezervirane karte za let od Los Angelesa do Washingtona, trojac se nije ukrcao u avion, nego je pobjegao u London, a potom u Katar

Već gotovo deset godina diljem svijeta traje tajna potraga za tročlanom ekipom Katarana koji su 11. rujna 2001. trebali izvesti petu otmicu aviona nad američkim tlom, a odustali su u posljednji trenutak. Diplomatske depeše objavljene na WikiLeaksu pokazuju da se vjeruje kako su trojica muškaraca doletjela u New York iz Londona tri tjedna prije napada te da su za to vrijeme promatrali Svjetski trgovinski centara. Nekoliko dana prije 11. rujna otputovali su u Los Angeles, odsjeli u hotelu nedaleko od zračne luke, a pokazalo se da je sobe plaćao osuđeni terorist, koji im je ujedno platio i avionske karte. Hotelske spremačice primijetile su, tvrdi se u objavljenim dokumentima, pilotske uniforme, računalne ispise letova s imenima pilota i brojevima aviona te nekoliko paketa adresiranih na odredišta u Siriji, Afganistanu, Jeruzalemu i Jordanu. Shvativši da je spremačica vidjela što se nalazi u njihovoj sobi, zatražili su da im se soba više ne čisti. Iako su imali rezervirane karte za let od Los Angelesa do Washingtona, trojac se nije ukrcao, nego je pobjegao u London, a potom u Katar.

Ovo nije jedino novo otkriće WikiLeaksa vezano za Al-Qa’idu jer dokumenti otkrivaju da stručnjaci vjeruju da se svijet nalazi na rubu terorističkog napada “prljavom” radioaktivnom bombom. Prema dokumentima skupina džihadista vrlo je blizu dovršetku “operativne i efikasne” bombe koja bi odnijela tisuće života.

– Al-Qa’ida uskoro priprema “prljave mine iznenađenja – tvrde nuklearni eksperti.    

Ključne riječi

Komentara 20

OB
-obrisani-
19:51 02.02.2011.

Pa ja tvrdim da smo mi na zapadu drugačiji pa predlažem da se na svaku njihovu prljavu bombu odgovori jednom čistom nuklearkom po ... recimo Riyadhu, jer to je vjerovatno ipak mjesto za koje je vezan dobra dio tih s prljavim bombama!

UN
unbekant
14:28 03.02.2011.

pitanje je dana,kad ce WikiLeaks iznjeti na svjetlo dana ,zasto je Dzordz Bush(mladji),zajedno s Zidovskom organizacijom naredijo rusenje \"Bilzanaca\"(WTC).

OB
-obrisani-
18:59 02.02.2011.

teoretičari zavjere i vjernici galaksija.com site i sličnih gluposti u svoj svojoj gluposti i zavjerama, divno, pa ovo je veselo veče ovdje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije